• LT Articles
  • 2018-11-25

„YIT Kausta“ Latvijoje statys „Rimi“ sandėliavimo ir paskirstymo centrą

Darnios nekilnojamojo turto plėtros ir statybų bendrovė „YIT Kausta“ įgyvendins pirmąjį savo projektą Latvijoje. Daugybę panašių projektų Lietuvoje įgyvendinusi bendrovė Rygoje pasirašė sutartį su „Rimi Group“ dėl sandėliavimo ir logistikos centro patalpų statybos ir rekonstrukcijos darbų. Dalis projekto bus įgyvendinama plečiant naujas patalpas ir sandėliavimo biurą, kita – renovuojant esamas.

Augusta Deglava gatvėje Rygoje kylančių „Rimi“ tinklo sandėliavimo ir biuro patalpų statybų pradžia numatoma kitų metų sausio pradžioje, o projektą pabaigti tikimasi 2020 metų antroje pusėje.

„Tai bus didžiausios „Rimi“ sandėliavimo patalpos Latvijoje, iš kurių bus centralizuotai tiekiamos prekės į Lietuvą ir Estiją. Pagrindinės priežastys, nulėmusios sprendimą pradėti statybų ir rekonstrukcijos projektą – poreikis didinti kasdienių procesų efektyvumą, galimybė organizuoti darbą lanksčiau ir aplinkai draugiškiau,“ – teigia „Rimi Latvia“ vykdantysis direktorius Valdis Turlais.

Bendras šių patalpų plotas sieks 59 000 kvadratinių metrų, o bendras „Rimi Baltic“ logistikos centro plotas sudarys daugiau nei 84 000 kvadratinių metrų. Įgyvendinus logistikos centro projektą, sandėlių patalpos bus išplėstos tris kartus ir taps visų trijų Baltijos šalių parduotuvių tinklo logistikos centru.

„Turime didelę panašių projektų įgyvendinimo patirtį Lietuvoje, todėl neabejojame projekto sėkme ir Latvijoje. Užsienyje užsakovų pasitikėjimas rodo, kad mūsų kompetencijos ir reputacija yra vertinami už šalies ribų. Plėsdami veiklos geografiją galime pasinaudoti naujomis verslo galimybėmis ir stiprinti savo pozicijas visame Baltijos regione“, – sako bendrovės „YIT Kausta“ generalinis direktorius Kęstutis Vanagas.

Lietuvoje „YIT Kausta“ šiuo metu stato verslo centrus „Duetto“ ir „3 burė“, gyvenamuosius namus „Raitininkų sodas“ bei „Matau Vilnių“ Vilniuje, „Šilo namus“ bei Piliamiesčio urbanistinį projektą Kaune, „9 bijūnai“ gyvenamuosius namus Klaipėdoje, verslo centrą Karaliaus Mindaugo prospekte Kaune, pramonės ir sandėliavimo pastato bei medicininės įrangos gamyklą Kauno LEZ teritorijoje, „Philip Morris Lietuva“ sandėliavimo patalpas Klaipėdoje.