• LT Articles
  • 2020-03-22

Pernai „YIT Lietuva“ infrastruktūros įgyvendintų darbų vertė siekė ~64 mln. eurų

Darnios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ praėjusiais metais didino savo infrastruktūros verslo apimtis. Iš viso infrastruktūros plėtros srityje bendrovė 2019 m. įgyvendino beveik dvi dešimtis projektų, už beveik 64 mln. eurų. Šiemet bendrovė ketina toliau stiprinti savo infrastruktūros verslą, o vien į naujos įrangos šiam segmentui įsigijimą planuoja investuoti apie 1,2 mln. eurų.

Tarp didžiausių praėjusiais metais „YIT Lietuva“ įgyvendintų infrastruktūros projektų yra valstybinės reikšmės magistralinio kelio Vilnius-Utena, geriau žinomo kaip Molėtų plentas, 4 km ruožo šalia sostinės rekonstrukcija ir modernių žiedinių sankryžų jame įrengimas, jūrinių konteinerių krovos ir sandėliavimo aikštelės Klaipėdoje statybos, valstybinės reikšmės krašto kelio Šilalė-Šilutė 11 km ruožo ir tilto per Šyšos upę rekonstrukcija. Taip pat, bendrovė, pagal sutartį su Vilniaus miesto savivaldybe, tęsia Vilniaus miesto šiaurinės ir vakarinės dalies gatvių ir kiemų dangų remonto bei priežiūros darbus.

„YIT Lietuva“ patirtis, pajėgumai ir kompetencijos infrastruktūros srityje, inovacijų bei geriausių Skandinavijos praktikų taikymas suteikia dideles galimybes stiprinti savo pozicijas šiame segmente. Praėjusiais metais vykdėme kelių infrastruktūros plėtros bei modernizavimo darbus, įgyvendinome krovinių pervežimui ir uostamiesčio ekonominiam potencialui didinti svarbius projektus. Šių metų tikslas – išlaikyti darbų apimtis bei plėstis į jūrų uostų bei geležinkelių infrastruktūros rinką“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“  generalinis direktorius Kęstutis Vanagas.

K. Vanagas neslepia, kad įmonė domisi ir tokiais Lietuvos laukiančiais strateginiais infrastruktūros projektais kaip „Rail Baltica“ geležinkelio jungties tiesimas. Anot vadovo, nemažai potencialo turi ir miestų infrastruktūros plėtra, kurią skatina statomi nauji NT projektai.

„Pagrindiniai infrastruktūros sektoriaus iššūkiai šiandien yra augantys darbų kaštai ir darbuotojų trūkumas. Dėl to vienu iš mūsų prioritetų šiemet toliau išliks darbuotojų kompetencijų ugdymas ir motyvuojančių darbo sąlygų užtikrinimas“, – sako K. Vanagas.

Iš viso bendrovės „YIT Lietuva“ kelių ir infrastruktūros segmento komandą šiuo metu sudaro beveik 330 darbuotojų. Bendrovė šiemet ketina investuoti ne tik į jų ugdymą ir kompetencijų kėlimą, dar 1,2 mln. eurų ketinama skirti naujos įrangos įsigijimui. Papildomos investicijos bus skiriamos veiklos procesų efektyvinimui – siekiant geriau valdyti saugos darbe ir kokybinius parametrus infrastruktūros versle naudosime „Dalux“ programą, o projektus įgyvendinti efektyviau padės „iTWO“ skaitmeninės statybos sistema.

Suomijos koncernui YIT priklausanti bendrovė „YIT Lietuva“ šiuo metu taip pat įgyvendina „Piliamiesčio“ urbanistinį projektą Kaune, „Raitininkų sodo“, „Matau Vilnių“, „Naujojo Skanseno“ projektus sostinėje, pradėjo verslo centro Žalgirio gatvėje Vilniuje statybas, tęsia darbus Krepšinio namuose Kaune, baigia verslo centro SQVERAS įrengimo darbus Kaune, stato RIMI logistikos terminalą Rygoje ir kt.

Apie statytoją „YIT Lietuva“ įmonių grupę

Darnios miestų plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ Lietuvoje veikia nuo 1966 metų ir priklauso vienam didžiausių rytų Europoje statybos paslaugų koncernui „YIT Corporation“, veikiančiam vienuolikoje šalių. „YIT Lietuva“ sėkmingai vykdo rangos, būsto, komercinio nekilnojamojo turto, pastatų priežiūros veiklą, atlieka infrastruktūros kūrimo bei kelių tiesimo darbus.