• LT Articles
  • 2021-05-04

Tęsiasi Kauno Piliamiesčio plėtra – iki kitų metų vasaros iškils modernus Merkio namas

Kaune, dešiniajame Neries krante, toliau kuriasi modernus Piliamiesčio kvartalas. Darnios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ kitapus laikinosios sostinės senamiesčio pradeda XI-ajį Piliamiesčio plėtros etapą, kurio metu bus pastatytas šiuolaikiškas 6 aukštų gyvenamasis namas su 23 butais ir komercinėmis patalpomis.

Merkio vardu pavadintame name, daugiau kaip 1900 kv. m plote, bus įrengti 64,5-97,3 kv. m ploto butai, o taip pat išskirtinai erdvūs, daugiau kaip 165 kv. m ploto apartamentai su vaizdu į Nerį ir Kauno senamiestį viršutiniame aukšte. Komercinėms patalpoms su vaizdu į upę numatytas beveik 400 kv. m plotas. Pirkėjams bus siūloma 50-80 kv. m ploto komercinės patalpos su galimybe jas sujungti.

„Kaune toliau juntama didelė kokybiško būsto centrinėse miesto dalyse paklausa, kurios nesumažino net pandemija. Todėl sparčiai atgyjanti dešinioji Neries krantinė dėl savo patogios centrinės lokacijos ir suteikiamos gamtos užuovėjos gyventojams išlieka itin patraukli ir jau yra tapusi viena labiausiai geidžiamų vietų įsikurti Kaune. Kartu šio kvartalo plėtra sugrąžino miestui ilgą laiką pamirštomis buvusias teritorijas ir pavertė jas svarbia laikinosios sostinės urbanistinio kraštovaizdžio dalimi“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Anot K. Vanago, pastebima, kad namų Piliamiestyje ieškantys gyventojai prioritetą teikia erdvesniems būstams su vaizdu į Nerį ir Kauno senamiestį. Be to, neretai pageidaujama turėti du vonios kambarius ir norima iš anksto įrengtų nišų drabužinėms.

Pradedamo statyti naujojo Merkio namo būstuose bus įrengtas centrinis kolektorinis grindinis šildymas su individualia apskaita, taip pat efektyvi individuali rekuperacijos sistema. Pastatas bus A+ energinio naudingumo klasės. Po namu suprojektuota požeminė automobilių stovėjimo aikštelė su galimybe įsirengti elektromobilių įkrovimo stoteles. Vietos automobilių parkavimui bus įrengtos ir šalia namo.

Architekto Tomo Kriaučiūno suprojektuotame daugiabutyje gyventojų patogumui ir akių džiaugsmui bus įrengtas panoraminis liftas. Namo fasadas bus ventiliuojamas ir dengtas patrauklų estetinį vaizdą užtikrinančiomis didelio formato fasadinėmis plokštėmis. Visuose butuose bus sumontuoti dideli mediniai langai. Paskutiniojo aukšto gyventojai taip pat galės mėgautis aukštesnių lubų suteikiamu erdvės pojūčiu.

Naująjį namą, kaip ir kitus Piliamiesčio pastatus, sups žaliosios rekreacinės erdvės su suoliukais poilsiui ir vaikų žaidimo aikštelėmis. Įgyvendinant šį projekto etapą taip pat bus suformuota gyventojų poilsiui ir pasivaikščiojimams skirta pušų alėja. Čia pat gyventojų lauks ir plėtojant kvartalą sutvarkyta Neries pakrantė su įrengtais pėsčiųjų ir dviračių takais, apžvalginiu amfiteatru, iš kurio atsiveria vaizdas į Kauno pilį ir senamiestį.

Naujausią Piliamiesčio namą, kurio statybos darbai prasidės jau netrukus, planuojama užbaigti iki 2022 metų vasaros. Šioje sklypo dalyje „YIT Lietuva“ planuoja pastatyti dar du panašius daugiabučius. Iš viso iki 2028 metų dešiniojoje Neries krantinėje Kaune turėtų iškilti 20 pastatų.

„YIT Lietuva“ šiuo metu taip pat įgyvendina „Naujasis Skansenas“ urbanistinį projektą atgyjančiame sostinės Šnipiškių rajone, vysto „Matau Vilnių“ namus šalia Tauro kalno. Bendrovė visoje Lietuvoje taip pat įgyvendina infrastruktūros plėtros bei pramoninių ir logistikos patalpų projektus.