• LT Articles
  • 2021-08-31

„YIT“ ir „BTA Baltic Insurance Company“ į Baltijos šalių NT nuomos objektus ko-investuos 120 mln. eurų

Suomijos kapitalo darnios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Corporation“ ir draudimo įmonė „BTA Baltic Insurance Company“ priėmė susitarimą ko-investuoti į nuomai skirtų daugiabučių vystymą Baltijos šalyse – tam abi įmonės skirs 120 mln. eurų. „YIT“ dalis sudarys 30% , o „BTA Baltic Insurance Company AAS“ 70 proc. šios sumos.

Įmonės jau susitarė dėl penkių nuomai skirtų daugiabučių namų Taline, Rygoje ir Vilniuje statybų, kurių vertė siekia 65 mln. eurų. Šių namų statybas planuojama įgyvendinti per 2021–2023 metus.

Du namai iki 2022 metų bus pastatyti vis besiplečiančiame „Naujojo Skanseno“ projekte Vilniaus Šnipiškių rajone. Viename jų naujakuriams bus nuomojami 83 butai, kitame – 41. Butų plotas, priklausomai nuo kambarių skaičiaus, sieks nuo 27 kv. m iki 96 kv.m. Pirmieji nuomininkai į įrengtus butus atsikelti galės jau kitų metų birželio mėnesį.

Likusią 55 mln. eur sumą abi susitarime dalyvaujančios šalys ketina ko-investuoti per ateinančius trejus metus. Techniniais investicijų ir nuomos klausimais rūpinsis išorinis partneris „Lumi Capital“.

Anot „YIT Corporation“ ko-investicijų viceprezidento Pasi Huhtakango, šis žingsnis dar labiau paskatins įmonės veiklos plėtrą bei tęstinumą Baltijos šalių rinkose.

„Šių investicijų tikslas - užtikrinti pastovius pinigų srautus ir didinti kapitalą. Efektyvus būsto rinkos galimybių realizavimas ir nauji verslo modeliai padidins įmonės investicinius pajėgumus ir didins apyvartines lėšas“, – sako P. Huhtakangas.

„BTA Baltic Insurance Company AAS“ valdybos pirmininkas Wolfgangas Stockmeyeris teigia, kad tai yra kryptingai planuotas žingsnis į priekį įgyvendinant ilgalaikę investicijų į NT rinką strategiją.

„Laikome tai itin gera investicija į patrauklų gyvenamųjų patalpų portfelį, turintį aiškią ateities viziją bei atliepiantį Lietuvos, Latvijos ir Estijos visuomenės interesus, Tuo pačiu tai ir ilgalaikės verslo plėtros Baltijos šalyse strategijos bei pasitikėjimo Baltijos šalių ekonomine stiprybe įrodymas“, – sako jis.

Daugiau informacijos:

Tommi Järvenpää, Vice President, Investor Relations, YIT Corporation, tel. +358 40 576 0288, tommi.jarvenpaa@yit.fi
Pasi Huhtakangas, Vice President, Co-investments, YIT Corporation, tel. +358 40 565 3907, pasi.huhtakangas@yit.fi
Akvilė Varanauskienė „YIT Lietuva“ ryšių su visuomene vadovė, tel. +370 614 73400, akvile.varanauskiene@yit.lt

Apie „YIT Corporation“:

„YIT Corporation“ yra didžiausia Suomijos ir reikšminga Šiaurės Europos miestų kūrėja ir statybos bendrovė. Įmonės tikslas yra sukurti tvaresnius, funkcionalesnius ir patrauklesnius miestus bei gyvenamąją aplinką. Įmonė kuria ir stato butus, verslo patalpas ir įvairios kitos paskirties objektus. Ji taip pat specializuojasi infrastruktūros projektų statybose. „YIT Corporation“ kartu su partneriais užsiima NT valdymo verslu, teikia įvairias kitas nekilnojamojo turto vertę didinančias paslaugas. Įmonėje dirba maždaug 7400 profesionalų dešimtyje šalių: Suomijoje, Rusijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Čekijoje, Slovakijoje ir Lenkijoje. Bendros įmonės pajamos 2020 metais siekė apie 3,1 mlrd. „YIT Corporation“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Helsinki Oy“. www.yitgroup.com