• LT Articles
  • 2017-11-08

„Hollister Incorporated“ pasirašė sutartį su „YIT Kausta“ dėl medicinos prietaisų gamyklos statybų

JAV medicinos prietaisų gamintoja „Hollister Incorporated“ ir darnios NT plėtros bendrovė „YIT Kausta“ pasirašė sutartį dėl gamyklos Kauno rajone statybų. Naujose patalpose bus gaminami medicininiai prietaisai. Sandoris sudarytas pirmajam statybų etapui. 

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje projektuojama gamykla užims 24 tūkst. kvadratinių metrų plotą. Pasirašius sutartį, statybas numatyta pradėti dar lapkričio mėnesį ir užbaigti 2019 m. Per kelerius artimiausius metus „Hollister Incorporated“ planuoja Lietuvoje investuoti per 50 mln. Eur ir sukurti apie 300 naujų darbo vietų. 

Pasak Jameso W. Humphries, vyriausiojo „Hollister Incorporated“ viceprezidento, atsakingo už tyrimus, plėtrą bei tarptautines operacijas, sprendimą įsikurti Lietuvoje nulėmė kelios priežastys: patogi šalies geografinė padėtis, palanki investicinė aplinka ir itin kvalifikuotų darbuotojų gausa. 

„Džiaugiamės pradėdami naujų gamybinių patalpų statybas Lietuvoje. Tęsiama mūsų plėtra Europoje, lemianti didžiąją pardavimų dalį, paskatino didinti ir gamybinius pajėgumus. Dėl gerai išvystytos infrastruktūros ir talentingų specialistų Lietuva ir ypač Kauno regionas atitiko mūsų poreikius“, – sakė kompanijos atstovas.    

„Naujos investicijos Kauno regione – puiki žinia visam miestui ir medicinos bei inžinerijos sričių specialistams, bei šias žinias įgyjantiems studentams. Vertiname reiklaus ir tik aukščiausios kokybės besitikinčio užsakovo pasitikėjimą. Džiaugiamės, kad būtent Kauno rajone statysime pastatą, kuriame darbuotojai dirbs saugiai, o darbo sąlygos išties bus komfortiškos“, – teigia statybas vykdančios „YIT Kausta“ vadovas Kęstutis Vanagas.  

Tai ne pirmos gamybinės patalpos, kurias stato „YIT Kausta“. Bendrovė yra atlikusi Finnfoam gamyklos, metalo gaminių štampavimo laboratorijos, VICI gamybinių pastatų Plungėje, Scania gamybinių bazių ir kt. statybas. Šiuo metu vykdo pramonės ir sandėliavimo pastato statybas Kauno LEZ bei Philip Morris Lietuva sandėliavimo patalpų statybos darbus Klaipėdoje.