• LT Articles
  • 2018-05-23
  • 1 peržiūros

Įsibėgėja urbanistinio projekto „Piliamiestis“ plėtra

Dar prieš keletą metų apleista dešinioji Neries pakrantė Kaune priešais Senamiestį ir Kauno pilį šiandien tapo viena patraukliausių vietų gyventi. Čia, Brastos gatvėje, urbanistinį projektą vykdanti statybų ir darnios nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „YIT Kausta“ šį mėnesį užbaigė jau penktojo daugiabučio namo statybos darbus. Gyvenimą naujuose namuose kuria ir jaunos šeimos, ir senjorai, ir investuojantys į ilgalaikę vertę turinčius projektus.

Planuojama, kad naujausio šešių aukštų daugiabučio statybos bus pradėtos dar gegužės mėnesį, o sekantis, dviejų korpusų 5 ir 8 aukštų namas, turėtų pradėti kilti jau šių metų rudenį. Iš viso šiuose namuose suprojektuoti 94 nauji butai, kurių plotai sieks nuo 39 iki 162 kv. m.

Netrukus pradedamame statyti šešių aukštų A+ energinio naudingumo klasės name galės įsikurti 25 šeimos. Jame numatyta įrengti erdvesnius, 2–4 kambarių 51,91–162,30 kv. metrų ploto butus. Jų gyventojai kasdien mėgausis kerinčiais vaizdais į Kauno pilį, Nemuno upę bei senamiestį, džiaugsis pasivaikščiojimais  šalia upės nutiestais pėsčiųjų takais, važinėsis dviračiais arba leis laiką prisėdę pakrantėje priešais Kauno pilį įrengtame amfiteatre.

„Pastebime, kad labiau nei iki šiol gyventojai domisi bendrosiomis erdvėmis bei namo inžinerinėmis sistemomis. Jiems svarbu ne tik kaip atrodo jų butas, bet ir laiptinė, kiemas, vaikų žaidimų aikštelės. Klientai dažniau renkasi butus su efektyvesnėmis vėdinimo sistemomis“, – pastebi „YIT Kausta“ generalinis direktorius Kęstutis Vanagas.

Anot K. Vanago, apskritai būsto pirkėjai Kaune tampa vis reiklesni, ieško kuo geresnio kainos ir kokybės santykio, vertina įvairias pridėtines įsigyjamo nekilnojamojo turto vertes. Tai skatina kasdien tobulėti ir diegti vis modernesnes technologijas.

Infrastruktūrą gerina ir miestas

Kuriantis Piliamiesčio kvartalui po truputį gerinama ir aplink jį esanti infrastruktūra. Kauno miesto savivaldybė miesto centrą su dešiniuoju Neries krantu planuoja sujungti nauju pėsčiųjų ir dviratininkų tiltu, kuris turėtų nusidriekti netoliese Petro Vileišio tilto ir atverti tiesų kelią tarp Senamiesčio ir Piliamiesčio. Susisiekimą tarp dviejų Nemuno krantų ketinama palengvinti ir dar vienu Kėdainių tiltu, kurio statybas planuojama pradėti jau 2019 metais. Tokiu būdu Piliamiestis bus sujungtas su Aleksotu. Be to, Vileišio tilto prieigose planuojama įrengti naują transporto mazgą su dviem žiedinėmis sankryžomis ir po tiltu einančia jungtimi, taip sumažinant transporto spūstis senamiesčio prieigose. Planuose yra ir Brastos gatvės rekonstrukcija, kurią žadama pradėti dar šiais metais. 

 

Tokia Kauno miesto transporto infrastruktūros plėtra naujai besikuriantį kvartalą daro patrauklų ir verslui. Todėl „YIT Kausta“ čia jau planuoja ir naujo verslo centro statybas.

Iš viso iki 2020 metų dešiniojoje Neries pakrantėje planuojama pastatyti septynis gyvenamuosius namus su administracinėmis patalpomis ir naują verslo centrą. Pasak K. Vanago, šiuo metu galimybe savo biurą įrengti Piliamiestyje labiausiai domisi informacinių technologijų įmonės.