• LT Articles
  • 2018-11-26

YIT Infra Lietuva užbaigė darbus kelyje A5 - Kaunas - Marijampolė

Šiandien, lapkričio 27 d. atidarytas 156,4 mln. eurų vertės atnaujintas automagistralės „Via Baltica“ ruožas tarp Kauno ir Marijampolės. Prienų ir Marijampolės savivaldybėse atnaujinta magistralė išplatinta nuo 2 iki 4 eismo juostų. Naujas platesnis kelias gerokai sumažins avarijų jame mastą.

„Šis kelias – svarbiausias Baltijos valstybių transporto koridorius, todėl atliekant darbus ypatingas dėmesys buvo skirtas kokybiškam jų atlikimui bei saugiam ir nenutrūkstamam eismui užtikrinti. Šiandien džiaugiamės sėkmingai užbaigtais darbais ir tikime, kad kelias ne tik sujungs kaimynines valstybes, bet ir vairuotojams leis pasiekti kelionės tikslą sklandžiau, saugiau ir laiku“, –  teigia „YIT Infra Lietuva“ vadovas Arimantas Glebauskas.

Atnaujintas kelias pagerins ir Kauno bei Marijampolės gyventojų susisiekimą – judėjimas juo bus nepertraukiamas, panaikinta daugybė vieno lygio sankryžų, pastatyta 10 viadukų ir užtikrinimas 130 kilometrų per valandą greitis. Projektą įgyvendino vienos didžiausių Baltijos šalyse kelių statybos bendrovių, tarp jų ir "YIT Infra Lietuva".