• LT Articles
  • 2020-12-20

Išrinkti Lietuvos metų gaminiai

Gruodžio 17 d. 24-ą kartą paskelbti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys” nominantai. Apdovanojimams buvo nominuotos 76 įmonės penkiolikoje vertinimo grupių iš 24-ių šalies ūkio šakų. Lyderio pozicijas kaip ir kasmet išlaikė maisto pramonės įmonės – sulaukta 43 paraiškų.

Įvairioms pramonės ir verslo šakoms atstovaujanti ekspertų komisija, apibendrinusi ekspertų išvadas, skyrė 51 aukso ir 10 sidabro medalių. Pasak LPK prezidento Vidmanto Janulevičiaus, įmonių pasiekimai Lietuvoje ir pasaulyje net ir tokiu sudėtingu laikotarpiu rodo, kad iššūkius galėsime įveikti naudodamiesi savo inovatyvumu.

„Mūsų verslas, nepaisant  išbandymų pandemija, trūkinėjančiomis tiekimo grandinėmis, „Brexit“ ir kt., turi daug ką parodyti. Įmonių sugebėjimas prisitaikyti ne tik prie sudėtingos situacijos, bet ir technologijų savo veikloje diegimas, plečiamas naujų produktų ir paslaugų ratas rodo, kad mūsų verslas nesustoja auginti savo galimybių. Verslas demonstruoja tvirtą stuburą ir išlieka konkurencingas. Nebijodami ieškoti netradicinių išeičių, vis prisitaikydami prie technologinių pokyčių vartotojus iš viso pasaulio kasmet stebinsime naujais produktais ir paslaugomis”, – teigia V. Janulevičius.

Konkurso „Lietuvos metų gaminys“ pagrindinis tikslas – didinti aukštos kokybės lietuviškos produkcijos konkurencingumą, pristatyti ir įtvirtinti šalies pramonės produkciją, prekes ir paslaugas vietiniam ar tarptautiniam vartotojui, skatinant rinktis kokybišką lietuvišką produktą, taip vystant Lietuvos verslo plėtrą.

„Lietuvos metų gaminys 2020“ komisijai darnios miestų plėtros ir statybų bendrovės „YIT Lietuva“ pristatytas gyvenamųjų namų kvartalas „ŠILO NAMAI“ Kaune buvo apdovanotas sidabro medaliu.

imagelaikcj.png