• LT Articles
  • 2021-12-02

„YIT Lietuva“ Viršuliškių skersgatvyje statys naują 18 aukštų verslo centrą

Vilniuje, Viršuliškių rajone, iškils naujas draugiškas aplinkai 18 aukštų „Sky Office“ verslo centras. Jo vystytoja, darnios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“, į projektą investuos 21 mln. eurų. Bendrovės plėtojamoje Spaudos g. esančioje teritorijoje naująjį verslo centrą planuojama pastatyti iki IV-ojo 2023 metų ketvirčio, o darbus pradėti dar šiemet.

Naujasis UAB „Viltekta“ ir architekto Gintaro Čaikausko suprojektuotas verslo centras sostinės biuro erdvių rinką papildys 8800 kv. m nuomojamo ploto. Bendras pastato plotas sieks 12.000 kv. m.

A+ energinio naudingumo klasės verslo centro projektui suteiktas „Breeam Excellent“ tvarumo sertifikatas. Pats pastatas taip pat bus statomas ir eksploatuojamas pagal šio sertifikato reikalavimus. Verslo centre bus įrengta aukšto efektyvumo vėdinimo ir drėkinimo bei klimato kontrolės sistema, užtikrinanti patalpose žmonėms palankų mikroklimatą. Pastate taip pat bus įrengta trivamzdė kondicionavimo sistema, leidžianti tuo pat metu, pagal poreikį, dalį patalpų vėsinti, o kitą – šildyti.

Pastato tvarumą didins ant jo stogo įrengti fotovoltiniai saulės moduliai, kurie gamins žaliąją elektros energiją bendro naudojimo patalpų apšvietimui, liftams ir kitoms reikmėms. Verslo centre taip pat numatyti energiją taupantys apšvietimo sprendimai. Siekiant sumažinti projekto CO2 emisiją, statybų metu bus skaičiuojami ir analizuojami CO2 pėdsako rodikliai.

18-ame verslo centro aukšte suplanuota įrengti terasą pastato nuomininkams, iš kurios atsivers Vilniaus miesto panorama. Ja taip pat bus galima grožėtis iš paskutiniame pastato aukšte pagal geriausias pasaulines praktikas suprojektuoto analogų Lietuvoje neturinčio išskirtinio apžvalgos balkono.

Verslo centro aukštai suprojektuoti taip, kad juose būtų patogu įsikurti ir mažesnėms įmonėms, rinktis skirtingų koncepcijų biuro išplanavimą. Santykinai nedideli, 560 kv. m ploto, verslo centro aukštai leis užtikrinti, kad biuro patalpose netrūktų natūralios šviesos, o daugelis darbo vietų būtų įrengtos netoli langų. Šie bus varstomi, todėl į patalpas visuomet bus galima įleisti gryno oro iš lauko. Po pastatu bus įrengta 196 vietų automobilių stovėjimo aikštelė su išmaniąja numerių nuskaitymo sistema, o šalia pastato – elektromobilių įkrovimo stotelės. Jas, pageidaujant nuomininkams, bus galima įrengti ir požeminėje aikštelėje. Pirmajame pastato aukšte įsikurs kavinė.

„Nepaisant pandemijos iššūkių, šiuolaikiškų darbo erdvių poreikis niekur nedingo. Priešingai – įmonėms tapo dar svarbiau darbuotojams suteikti patogią ir saugią darbo aplinką, kuri būtų tinkama tiek tradiciniam, tiek hibridiniam darbo modeliui. Viršuliškių dalis, kurioje iškils „Sky Office“, tam puikiai tinka. Ji sparčiai vystosi ir jau dabar yra laikoma vienu perspektyviausių ir patraukliausių Vilniaus verslo kvartalų su gerai išplėtota infrastruktūra bei patogia lokacija“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Šalia Viršuliškių skersgatvio besidriekiantis Vilniaus Vakarinis aplinkkelis užtikrina patogų susisiekimą su visomis sostinės dalimis. Iš kvartalo miesto centrą automobiliu galima pasiekti per 10 minučių, traukinių ir autobusų stotį per 12 minučių, o oro uostą – per 14 minučių. Šioje Vilniaus dalyje taip pat įsikuria vis daugiau traukos objektų – prekybos ir verslo centrų, paslaugų vietų, o taip pat apsigyvena vis daugiau gyventojų.

Šalia naujai statomo verslo centro „YIT Lietuva“ jau yra įgyvendinusi verslo centrų „Duetto“ ir „Grand Office“ projektus, išplėtojusi „Solo City“ gyvenamųjų namų kvartalą, pastačiusi automobilių techninės apžiūros centrą „Tuvlita“ bei 10.000 kv. m. prekybos centrą.

Šiuo metu „YIT Lietuva“ Vilniuje, Šnipiškėse, taip pat plėtoja „Naujojo Skanseno“ kvartalą ir modernų verslo centrą jame, taip pat stato „Matau Vilnių“ gyvenamuosius namus šalia Tauro kalno. Kaune bendrovė plėtoja teritoriją dešiniojoje Neries krantinėje priešais senamiestį atgaivinusį „Piliamiesčio“ kvartalą. Bendrovė taip pat stato baldų gamyklą Kauno LEZ ir naują gamyklą SBA grupei, o Vilniuje atlieka Vilniaus Lenkų kultūros namų rekonstrukciją ir priestato statybas.