• LT Articles
  • 2021-10-14

„YIT Lietuva“ už 6 mln. eurų vykdys rytinių ir pietinių Vilniaus gatvių rekonstrukciją

Darnios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ rūpinsis rytinės ir pietinės Vilniaus miesto dalies gatvių rekonstrukcija. Pagal su Vilniaus miesto savivaldybe pasirašytą sutartį bendrovė modernizuos ir šiandienos poreikiams pritaikys rytinėje ir pietinėje miesto dalyse esančias gatves. Bendra darbų, kuriuos planuojama atlikti per dvejus metus, vertė – 6 mln. eurų.

Šiuo metu pagal pasirašytas sutartis yra numatyti Lentvario gatvės 1650 metrų, Vaduvos gatvės 650 metrų ir Gerosios Vilties gatvės 700 metrų ruožų rekonstrukcijos darbai. Atliekant darbus bus atnaujinama gatvių asfaltbetonio danga, įrengiami nauji ir atnaujinami esami pėsčiųjų bei dviračių takai, įrengiamos iškiliosios perėjos, automobilių stovėjimo vietos, remontuojamos viešojo transporto stotelės.

Taip pat bus atliekama gatvėse esančių sankryžų ir įvažiavimų rekonstrukcija. Atnaujinamuose ruožuose eismo juostos bus siaurinamos iki 3 metrų pločio. Šie darbai Vilniaus miesto gatvėse leis užtikrinti didesnį eismo saugumą, geresnes sąlygas pėstiesiems ir dviratininkams.

„Vilniui plečiantis, tankėjant, augant sostinės gyventojų skaičiui, sparčiai populiarėjant alternatyvioms transporto priemonėms ir naujoms mobilumo formoms, svarbu mieste užtikrinti šiandienos poreikius atitinkančią kelių, gatvių, pėsčiųjų ir dviračių takų infrastruktūrą. Nuo to priklauso ne tik patogus ir saugus susisiekimas bei gyvenimo mieste kokybė, bet ir galimybės mažinti transporto poveikį aplinkai, mažesni susisiekimo kaštai“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Siekiant, kad dėl gatvių rekonstrukcijos miesto gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų, dalis darbų bus atliekami tamsiuoju paros metu. Prireikus eismas taip pat bus nukreipiamas kitomis gatvėmis.

Pagal Vilniaus miesto savivaldybės patvirtintą Darnaus judumo planą iki 2030 metų mieste įvairiomis priemonėmis toliau siekiama mažinti automobilių sukeliamas neigiamas pasekmes: triukšmo ir taršos rodiklius, didinti saugą miesto erdvėse. Šiuo tikslu tiesiami ir tvarkomi dviračių takai, didelis dėmesys skiriamas transporto ekologizavimui ir jo srautų paskirstymui, krovinių logistikos valdymui.

„YIT Lietuva“ šiuo metu taip pat vykdo magistralinio kelio A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda) ruožų rekonstrukcijos darbus, rajoninio kelio Grigiškės-Dėdeliškės-Rykantai bei Bendoriai-Riešė-Kalinas rekonstrukciją Vilniaus rajone, remontuoja magistralinį kelią A11 Šiauliai-Palanga, atlieka remonto darbus krašto keliuose Kretinga-Skuodas- Plungė bei Griežpelkiai-Vilkyškiai, rekonstruoja viaduką šalia Ruklos bei  Tiltą per Eketės upę Klaipėdos raj., taip pat vykdo kitus infrastruktūros plėtros projektus.