• LT Articles
  • 2021-08-03

YIT Lietuva keičia Šnipiškių veidą: „Naujajame Skansene“ iškils dar du modernūs daugiabučiai

Centrinėje Vilniaus dalyje, atgyjančiame Šnipiškių rajone, toliau plečiasi „Naujojo Skanseno“ gyvenamųjų namų kvartalas. Jo vystytoja, darnios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“, čia stato dar du naujus šiuolaikiškus daugiabučius, kuriuos suprojektavo studijos „JP Architektūra“ architektai.

Tarp Žalgirio ir Linkmenų gatvių besikuriančiame „Naujojo Skanseno“ kvartale iki 2022 metų pabaigos bus pastatyti du nauji 6 aukštų daugiabučiai, kuriuose iš viso bus įrengti 144 butai. 1-4 kambarių butų kainos daugiabučiuose sieks nuo 2,3 tūkst. eurų už kvadratinį metrą. Namuose taip pat bus įrengta 16 komercinės paskirties patalpų, kurių plotas bus nuo 44 kv. m iki 102 kv. m.

A+ energinio naudingumo klasės namuose bus įrengti pažangūs šildymo ir vėdinimo sprendimai. Butai turės erdvius balkonus, o viršutinių aukštų gyventojai laisvalaikį galės leisti jaukiose terasose su vaizdu į Šeškinės kalną bei Vilniaus finansų centro dangoraižius. Siekiant butams suteikti kuo daugiau jaukumo ir erdvės pojūčio, juose bus įrengti dideli vitrininiai langai. Butai bus aprūpinti efektyviu grindiniu šildymu bei individualiomis rekuperacijos sistemomis. Po namais bus įrengta 120 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Dviračius namo gyventojai turės galimybę laikyti specialioje dviračių saugykloje.

„Būsto sau ar investicijai Vilniuje ieškančių gyventojų žvilgsniai dažnai krypsta į „Naujojo Skanseno“ kvartalą, kuris sugrąžina gyvenimą į šią, centinėje miesto dalyje esančią, Šnipiškių teritoriją. Būtent miesto gyvenimo artumas daugeliui būsto pirkėjų sostinėje yra vienas svarbiausių kriterijų. Klientai nori turėti galimybę visas paslaugas, išvystytą infrastruktūrą, kultūrą ir pramogas pasiekti per kuo trumpesnį laikotarpį. Mes tai vadiname 15 minučių miesto koncepcija, kuria vadovaujamės vystydami savo projektus“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

„Naujasis Skansenas“ šią koncepciją visiškai atitinka – kvartalą supa gerai išvystyta paslaugų infrastruktūra, įvairios gyventojams svarbios įstaigos, verslo centrai, taip pat pagrindinės miesto rekreacinės erdvės su dviračių ir pėsčiųjų takais. Ranka pasiekiama ne tik Neries krantinė su poilsio ir aktyvaus laisvalaikio zonomis, Nacionaline dailės galerija, Sakurų parku, bet ir kitapus upės esantis Vilniaus senamiestis, galintis pasiūlyti turtingą kultūrinį gyvenimą, išskirtinę atmosferą, jaukias kavines ir restoranus. Visai šalia kvartalo, Konstitucijos prospekte, įsikūręs ir sostinės finansų centras su bankais, prekybos bei maitinimo įstaigomis. Kvartale namų dažnai ieško šalia įsikūrusių verslo centrų darbuotojai, kurie nori turėti galimybę darbą pasiekti per kelias minutes pėsčiomis ir išvengti transporto spūsčių.

Anot K. Vanago, pirkėjai taip pat įvertino pastangas pačiame kvartale sukurti patrauklias poilsio ir laisvalaikio zonas. Namų kiemuose įrengti žalieji plotai, vaikų žaidimo aikštelės, sporto takai ir įranga. Dėl to „Naujajame Skansene“ kuriasi kokybišką laisvalaikį vertinantys gyventojai, šeimos su vaikais. Projekto paklausumą rodo ir tai, kad pirmajame jo etape iš 137 butų yra likę neparduota vos 10.

„Butai „Naujajame Skansene“ yra populiarūs ir tarp ieškančių būsto investicijai. Šiuo požiūriu ypatingai patrauklūs mažesnio ploto butai. Investuotojai įvertina patogią projekto lokaciją, verslo centrų ir paslaugų kaimynystę, įrengimo kokybę, aukštą energinį efektyvumą ir ekonomiškumą užtikrinančius sprendimus. Be to, vis daugiau dėmesio pirkėjai skiria ir būsto tvarumui, o šiuo požiūriu „Naujasis Skansenas“ vystomas laikantis YIT poveikio aplinkai mažinimo politikos. Tam yra skaičiuojama projekto pastatų CO2 emisija ir pasitelkiami ją mažinti padedantys sprendimai“, – sako K. Vanagas.

Šiuo metu „Naujajame Skansene“ „YIT Lietuva“ taip pat stato du šiuolaikinius verslo centrus. Vienas iš jų bus baigtas jau šiais metais. Pirmuoju šio BREEAM reikalavimus atitinkančio verslo centro nuomininku tapo JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge“ Vilniaus padalinys. Bendrovė „Naujasis Skansenas Ž“ verslo centre išsinuomojo daugiau nei 5000 kv. m plotą.

Šiuo metu Vilniuje „YIT Lietuva“ taip pat įgyvendina „Matau Vilnių“ projektą šalia Tauro kalno. Kaune dešiniojoje Neries krantinėje, kitapus senamiesčio, bendrovė vysto Piliamiesčio kvartalą.

Apie statytoją „YIT Lietuva“ įmonių grupę

Darnios miestų plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ Lietuvoje veikia nuo 1966 metų ir priklauso vienam didžiausių rytų Europoje statybos paslaugų koncernui „YIT Corporation“, veikiančiam dešimtyje šalių. „YIT Lietuva“ sėkmingai vykdo rangos, būsto, komercinio nekilnojamojo turto, pastatų priežiūros veiklą, atlieka infrastruktūros kūrimo bei kelių tiesimo darbus.