• LT Articles
  • 2022-11-24

Kauniečių pamėgtame „Piliamiestyje“ „YIT Lietuva“ pastatė naują namą šalia Neries

Dešinėje Neries krantinėje Kaune tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ užbaigė dar vieno modernaus gyvenamojo namo statybas. Tai jau 13-as „Piliamiesčio“ kvartalo daugiabutis ir trečiasis užbaigtas per pastarąjį mėnesį. Miesto būsto rinką namas papildė 54 šiuolaikiškais butais.

Brastos gatvėje, šalia Neries upės kitapus Kauno senamiesčio iškilusiame 6 aukštų daugiabutyje, pavadintame Raudondvario pilies vardu, įrengti 43-86 kv. m ploto butai. Juose pasirūpinta patogiam gyvenimui reikalingais sprendimais – efektyviu grindiniu šildymu ir rekuperacijos sistema, daug natūralios dienos šviesos užtikrinančiais dideliais langais ir erdviais balkonais. Visi butai name parduoti gerokai anksčiau iki statybų pabaigos.

Naujausią A+ energinio naudingumo klasės namą „Piliamiesčio“ kvartale suprojektavo architektas Tomas Kriaučiūnas su bendrovės „Kita Kryptis“ komanda.

Po namu ir šalia jo įrengtos privati požeminė ir bendro naudojimo antžeminė automobilių stovėjimo aikštelės. Didelis dėmesys skirtas ir aplinkinės teritorijos sutvarkymui – joje įrengtos šiuolaikiškos vaikų žaidimo aikštelės, su miesto tinklu sujungti pėsčiųjų ir dviračių takai, malonų poilsį užtikrinančios žaliosios erdvės. Šalia Neries įrengta ir visuomenės poreikiams pritaikyta krantinė, leidžianti mėgautis upės tėkmės ramybe.

„Naujasis namas žymi dar vieną sėkmingai užbaigtą „Piliamiesčio“ plėtros etapą ir 2015 metais prasidėjusių šios miesto dalies transformacijų tąsą. Iš pamirštos ir apleistos teritorijos dešinioji Neries krantinė tapo viena patraukliausių vietų gyventi Kaune. Kvartalas neabejotinai pakeitė miesto urbanistinės plėtros trajektoriją, suteikė jai naują impulsą bei grąžino kauniečiams gyvenimo prie upės privalumus. Tai visiškai atitinka mūsų įmonės vystomą 15 minučių miesto koncepciją, kai visos paslaugos ir pramogos miesto gyventojams turi būti pasiekiamos ranka“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Pasak K. Vanago, kvartalas toliau aktyviai plėtojamas, neseniai jame užbaigti du namai, kuriuose visi butai taip pat buvo išpirkti dar iki statybų pabaigos, startuoja vis nauji projekto etapai. Nemažėjanti būsto kvartale paklausa rodo, kad gyventojai juos išties vertina

Vienas šių privalumų yra patogi lokacija, iš kurios lengvai pasiekiamas Kauno senamiestis ir centras, prekybos centrai, reikiamos įstaigos ir paslaugos. „Piliamiesčio“ namų statybos paskatino ir aplinkinės infrastruktūros plėtrą – sutvarkyta Brastos gatvė, P. Vileišio tiltas per Nerį.

Šiuo metu „Piliamiestį“ sudaro 13 gyvenamųjų namų, o iš viso yra suprojektuota 18 daugiabučių ir verslo centras. Pernai tolimesnei „Piliamiesčio“ plėtrai „YIT Lietuva“ įsigijo papildomą 5,3 ha ploto sklypą. Jame planuojama pastatyti dar 20 gyvenamųjų namų.

„YIT Lietuva“ Kaune neseniai taip pat pradėjo daugiau kaip 10 ha ploto sklypo ant Aleksoto kalno šlaito plėtrą. Čia pradėtas įgyvendinti „Matau Kauną“ projektas, kuris laikomas didelių transformacijų šioje Kauno dalyje pradžia. Vilniuje, šalia finansinio miesto centro Šnipiškių rajone, bendrovė vysto „Naujojo Skanseno“ kvartalą ir planuoja naujų daugiabučių statybas Viršuliškėse.