• LT Articles
  • 2022-03-03

YIT pareiškimas dėl veiklos Rusijoje

YIT paspartina strateginę peržiūrą ir stabdo investicijas į sklypus bei daugiabučių statybas Rusijoje.

Dėl Rusijos karinės atakos Ukrainoje geopolitinė situacija per pastarąją savaitę kardinaliai pasikeitė. Šie įvykiai paskatino YIT operatyviai reaguoti į krizę, paspartinti strateginę bendrovės veiklos Rusijoje peržiūrą. Kol veikla peržiūrima, YIT nusprendė kol kas neinvestuoti į sklypus ir nestatyti naujų daugiabučių Rusijoje.

YIT prezidentas ir generalinis direktorius Markku Moilanenas sako: „Karinis Rusijos išpuolis Ukrainoje sukėlė žmonėms daug nerimo ir kančių, todėl užjaučiame Ukrainos žmones. Esame labai sukrėsti šių įvykių. Dėl dramatiškų geopolitinės situacijos pokyčių mūsų verslas susiduria su precedento neturinčiais iššūkiais Rusijoje, o šiuo metu didžiausias mūsų prioritetas yra darbuotojų sveikatos ir saugumo užtikrinimas. Be to, paspartinome pernai lapkritį pradėtą strateginę veiklos Rusijoje peržiūrą ir tikimės ją užbaigti greičiau nei buvo numatyta. Šiuo metu aktyviai diskutuojame su keliomis šalimis.“

YIT veikla Rusijoje iš esmės yra nepriklausoma, o tarpvalstybiniai sandoriai labai riboti. Veikla Rusijoje sudaro ribotą YIT veiklos ir turto dalį. YIT Housing Russia segmento pajamos siekė 204 mln. eurų, t. y. 7 % YIT grupės 2021 m. pajamų. Koreguotas veiklos pelnas siekė 26 mln. eurų. Investicijos į akcijas Rusijoje sudarė 210 mln. eurų, o sukauptas RUB/EUR perskaičiavimo skirtumas 2021 m. pabaigoje siekė 284 mln. eurų. Housing Russia turi apie 1500 darbuotojų.

YIT nutraukia statybinių medžiagų pirkimą iš Rusijos

Kitose YIT veiklose Ukrainos krizė taip pat kelia tam tikrų neaiškumų. YIT mato, kad Centrinės ir Rytų Europos bei Baltijos šalyse ir Suomijoje darbo jėgos prieinamumas tampa vis sudėtingesnis. YIT statybinių medžiagų pirkimas iš Rusijos buvo ribotas ir daugiausia apėmė medienos gaminius. YIT nusprendė nebeimportuoti statybinių medžiagų iš Rusijos. Nors tai galima pakeisti alternatyviomis medžiagomis ir šaltiniais, YIT skaičiuoja, kad krizė turės įtakos tam tikrų statybinių medžiagų kainoms visame pasaulyje.

YIT atidžiai stebi įvykius ir galimus padarinius, o jei atsiras tiesioginis ir reikšmingas finansinis poveikis, bendrovė apie tai praneš nedelsdama.

Dėl išsamesnės informacijos kreipkitės:

Tommi Järvenpää
Viceprezidentas, Santykiai su investuotojais
YIT Corporation
Tel. +358 40 576 0288

El. p. tommi.jarvenpaa@yit.fi

Paskirstymas: Nasdaq Helsinki, pagrindinė žiniasklaidos priemonė, www.yitgroup.com