• LT Articles
  • 2023-10-16

„YIT Lietuva“ už 2,35 mln. eurų atliks kelio Vilnius-Panevėžys ruožo remontą

Iki žiemos pradžios bus sutvarkytas dar vieno reikšmingo kelio ruožas. Pradedami remonto darbai 3,3 km atkarpoje magistralėje A2, jungiančioje Vilnių ir Panevėžį. Kelią tvarkys tvarios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“. Darbų vertė siekia 2,35 mln. eurų.

Kelyje, kuriuo per parą vidutiniškai pravažiuoja beveik 13 tūkst. automobilių, šiuo metu yra nemažai dėl didelio eismo intensyvumo susidariusių pažaidų ir temperatūrinių deformacijų. Jos mažina važiavimo komfortą ir saugumą. Remonto metu šie defektai bus pašalinti. Darbai bus atliekami dešinėje kelio dalyje, Panevėžio kryptimi – dviejose 3,75 m pločio eismo juostose, 0,75 m pločio vidinėje saugos juostoje ir 3,25 m pločio sustojimo juostoje.

„Kelias Vilnius-Panevėžys yra viena pagrindinių šalies transporto arterijų, kuri yra kritiškai svarbi ne tik susisiekimui tarp dviejų šalies didmiesčių, bet ir automobilių tranzitui į Latviją ir iš jos. Kokybiška ir reikalavimus atitinkanti kelio danga bei šiuolaikiniai inžineriniai sprendimai yra viena iš saugaus eismo sąlygų, todėl magistralės priežiūrai būtina skirti deramą dėmesį. Neabejoju, kad mūsų įmonės patirtis, pažangūs darbo metodai ir tvarumo praktika užtikrins sklandų ir kokybišką remonto darbų atlikimą“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

K.Vanagas pažymi, kad vykdant darbus remontuojamame ruože eismas laikinai vyks viena juosta, todėl prašo vairuotojų kantrybės, supratingumo ir didesnio atidumo. Kelio darbus atliekantys specialistai, anot rekonstrukciją vykdančios įmonės vadovo, imsis visų saugos priemonių, kad užtikrintų sklandų eismą remonto metu.