• LT Articles
  • 2016-12-05

„Upės rezidencija“ pelnė apdovanojimą „Už darnią plėtrą“

Dešimtus metus organizuojamame geriausio NT projekto konkurse gruodžio 5 d. buvo paskelbti nugalėtojai. Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) konkurso „Už darnią plėtrą“ komisija vienu geriausių pripažino AB „YIT Kausta“ projektą  „Upės rezidencija“ (projektuotojas UAB „Vilniaus architektūros studija“, architektai Algimantas Pliučas ir Karolis Radiūnas). „Upės rezidencija“ - daugiabučių namų kvartalas sostinės Žirmūnų rajone šalia Neries buvo įvertintas už darnią plėtrą mieste išlaikant jautrumą gamtinei ir urbanistinei aplinkai. 

„Tai skandinaviškas gyvenimo būdas, elegantiškai ir sumaniai išnaudojant laisvus plotus šalia miesto centro, dedikuojant juos mažaaukštei, kas šiandien reta, statybai“, – sako M. Statulevičius.

„Už darnią plėtrą“ konkursas yra atviras visiems nekilnojamojo turto plėtotojams. Pagrindiniai konkurso tikslai – puoselėti darnios plėtros idėjas, atkreipti dėmesį ir pristatyti visuomenei geriausius nekilnojamojo turto plėtotojų projektus, taip keliant kokybės kartelę ir šviečiant visuomenę apie NT rinkos standartus ir naujoves. Šių metų konkurse dalyvavo 16 NT projektų iš visos Lietuvos, kuriuos vertino komisija, kurioje dirba Lietuvos architektų sąjungos, Lietuvos statybininkų asociacijos, bankų, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Aplinkos ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos ir žiniasklaidos atstovai.