• LT Articles
  • 2018-12-13

„Lietuvos metų gaminio“ aukso medaliai – dviem „YIT Kausta“ projektams

Šiemet jau 21 kartą įvykusiuose „Lietuvos metų gaminio“ rinkimuose aukso medaliais įvertinti du statybų ir darnios NT plėtros bendrovės „YIT Kausta“ įgyvendinti projektai. Apdovanojimais įvertinti daugiafunkcis gyvenamasis pastatas Vilniuje „Čiurliono 3“ ir Kaune duris atvėręs modernus verslo centras „Arka“, pastatytas bendrovės „Imlitex Holdings“ užsakymu.

Abu apdovanotieji projektai ne tik sprendžia aktualias miestų plėtros problemas, bet ir darniai įsilieja į istorines juos supančias erdves. „Čiurlionio 3“ įsikūrė Vilniaus širdyje ant Tauro kalno, o Kauno „Arka“ tarsi įrėmino istorinę Karmelitų gatvelę, kuri atskiria du apatinius modernaus pastato aukštus ir suformuoja jos skliautą. Judrioje miesto dalyje įsikūrusio biurų komplekso dinamišką apatinę dalį dar labiau pabrėžia čia vaikštantys pėstieji.

„Arkos“ verslo centrą Kaune išskiria ne tik jo forma, bet ir pritaikyti aukščiausios energetinės klasės sprendimai bei inžinerinės naujovės. Jis šildomas geotermine energija, čia įrengtos šiuolaikiškos vėdinimo sistemos, o dideli langai užtikrina ne tik įkvepiantį Nemuno krantinės vaizdą, bet ir šviesą patalpose. Tai pirmasis A+ energetinio naudingumo biurų pastatas Kaune. Bemat išnuomotos beveik visos 8245 kv. m patalpos rodo, kad projektas miestui yra reikalingas“, – pasakoja „YIT Kausta“ generalinis direktorius Kęstutis Vanagas.

Vilniuje, Čiurlionio gatvėje iškilęs 7 aukštų daugiafunkcis pastatas transformavo ilgą laiką apleistą teritoriją į ramią gyvenamąją zoną pačioje miesto širdyje. Šis projektas įrodo, kad miesto plėtra nėra tik jo ribų augimas, bet ir pamirštų, apleistų erdvių miesto centre gaivinimas, naujo impulso suteikimas. „Čiurlionio 3“ butus ir komercines patalpas lydi infrastruktūros plėtra, kuri suteiks gyvybingumo aplinkinėms teritorijoms.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos teikiamas „Lietuvos metų gaminio“ apdovanojimas skirtas reikšmingiausiems ir pripažinimo sulaukusiems produktams, projektams bei paslaugoms įvertinti. Pagrindinis jo tikslas – didinti lietuviškos produkcijos konkurencingumą, o šalyje gaminamus produktus bei paslaugas pristatyti tiek vietos, tiek užsienio vartotojams.