• LT Articles
  • 2020-07-08

Kaune ant Nemuno kranto baigtas vystyti kauniečių pamėgtas „Šilo namų“ kvartalas

Darnios miestų plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ Kaune užbaigė paskutinį – 9-ąjį – gyvenamųjų namų kvartalo „Šilo namai“ statybų etapą. Čia pastatytas 8 aukštų daugiabutis, kuris, kartu su 11 anksčiau iškilusių namų, suformuoja gamtos apsuptyje ant Nemuno šlaito įsikūrusį šiuolaikišką daugiabučių kvartalą. Jis jau spėjo tapti viena patraukliausių vietų įsikurti Kaune, o trys ketvirtadaliai naujausiojo namo butų buvo parduoti statyboms dar nepasibaigus. Į paskutiniojo „Šilo namų“ projekto etapą investuota 3,3 mln. eurų.

Paskutiniajame „Šilo namų“ daugiabutyje įrengti 48 1-3 kambarių butai, kurių plotas nuo 48 iki 85 kv. m. Šalia namo įrengta 37 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, saugios vaikų žaidimų erdvės ir apsodintos rekreacinės zonos su pėsčiųjų takais. Daugiabučio butuose įrengti balkonai, o pirmuosiuose aukštuose – erdvios terasos.

„Šilo namus“, iš kurių atsiveria upės ir Panemunės šilo vaizdai, suprojektavo architektas Tomas Kriaučiūnas. Kvartalo namams pasirinkta funkcionali skandinaviška architektūra, didelis dėmesys skirtas patogiam teritorijos suplanavimui ir žaliųjų erdvių įrengimui.

„Šilo namai“ yra vienas didžiausių mūsų įgyvendintų gyvenamųjų namų projektų, kurį iš karto pamėgo ieškantys svajonių namų Kaune. Patogi kvartalo vieta šalia miesto centro, tačiau atokiau nuo triukšmingų gatvių, ramioje gamtos apsuptyje, tapo itin patraukliu pasirinkimu šeimoms, ramybę ir privatumą vertinantiems gyventojams. Dalis kvartalo naujakurių sukūrę šeimas ar sulaukę jų pagausėjimo jau spėjo „Šilo namuose“ įsigyti ir po antrą ar trečią būstą“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Anot K. Vanago, užbaigus kvartalo plėtrą galimybių įsigyti antrą butą lieka vis mažiau, nes didžioji dalis būstų projekte jau yra nupirkti ar rezervuoti. Vystytojų atstovo teigimu, klientų lojalumas ir nemažėjantis susidomėjimas „Šilo namų“ būstais rodo, kad pirkėjai vertina projekto kokybę ir išskirtinę lokaciją, todėl naujai pastatytus būstus rekomenduoja ir savo draugams bei artimiesiems. Iš viso „Šilo namuose“ jau yra įsikūrę beveik 600 gyventojų. Planuojama, kad jų gretas papildys dar maždaug šimtas naujakurių.

Baigus projekto plėtrą galutinai sutvarkyta ir kvartalo aplinka, o meniniu jos akcentu taps skulptoriaus, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, Roberto Antinio kuriama skulptūra.

Biržiškų gatvėje įsikūręs „Šilo namų“ kvartalas užima 25,5 tūkst. kv. m plotą. 2014 metais Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) surengtame geriausio nekilnojamojo turto projekto konkurse „Už darnią plėtrą“ „Šilo namai“ išrinkti geriausiu gyvenamosios paskirties projektu. Bendrovė „YIT Lietuva“ kvartalą pradėjo vystyti 2011 metais.

„YIT Lietuva“ Kaune taip pat vysto urbanistinį Piliamiesčio kvartalą dešiniajame Neries krante. Vilniuje bendrovė įgyvendina gyvenamojo būsto projektus „Naujasis Skansenas“, „Matau Vilnių“ ir „Raitininkų sodas“, o neseniai Neries pakrantėje užbaigė „Naujoji Rivjera“ projektą. Ieškantiems būsto uostamiestyje – įmonė siūlo įsigyti namus projekte „9 Bijūnai“, Klaipėdoje.

Apie statytoją „YIT Lietuva“ įmonių grupę

Darnios miestų plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ Lietuvoje veikia nuo 1966 metų ir priklauso vienam didžiausių rytų Europoje statybos paslaugų koncernui „YIT Corporation“, veikiančiam dešimtyje šalių. „YIT Lietuva“ sėkmingai vykdo rangos, būsto, komercinio nekilnojamojo turto, pastatų priežiūros veiklą, atlieka infrastruktūros kūrimo bei kelių tiesimo darbus.