• LT Articles
  • 2021-07-02

„Kauno baldai“ pastatų konversijai ir naujos gamyklos statybai rangovu pasirinko „YIT Lietuva“

Konversijos projektą pradedanti SBA minkštųjų baldų gamintoja bendrovė „Kauno baldai“ generalinės rangos sutartį pasirašė su darnios miestų plėtros ir statybų bendrove „YIT Lietuva“. Sutarties vertė – 18,5 mln. eurų. Numatoma, kad vietoje senų pastatų moderni nauja gamykla iškils 2022 m. antrą pusmetį.

„Mūsų tikslas – konversijos projektą baigti nestabdant gamybos ir laiku, kad galėtume įgyvendinti ambicingus įmonės plėtros planus ir per kelerius metus išaugti daugiau nei dvigubai. Todėl renkantis generalinį rangovą vertinome patikimumą, profesionalumą, patirtį bei įsipareigojimą baigti darbus laiku. Tikiuosi, kad su pasirinktu rangovu projektą įgyvendinsime sklandžiai ir pagal numatytą grafiką,“ – sako SBA bendrovės „Kauno baldai“ vadovas Tomas Mauricas.

Darnios miestų plėtros ir statybų bendrovės „YIT Lietuva“ generalinis direktorius Kęstutis Vanagas džiaugiasi, kad ilgametė tarptautinė patirtis ir įdirbis vietinėje rinkoje yra įvertinamas pasitikėjimu bei galimybe vystyti tokios apimties projektus. Anot jo, 28 000 kv. metrų ploto gamykla pasižymės ne tik inovatyviomis technologijomis, bet ir bus draugiška aplinkai.

„Pats statybos procesas bus įdomus ir nestokojantis iššūkių. Statybos darbus planuojame taip, kad jie netrukdytų užsakovo gamybos ir logistikos procesams. YIT Lietuva naudojami skaitmeninės statybos įrankiai iTWO, Dalux ir kt. bus neatsiejama projekto įgyvendinimo dalis, padėsianti sklandžiai jį įgyvendinti“, – teigia K. Vanagas.

Statyti naują gamyklą esamos teritorijoje nuspręsta įvertinus keletą alternatyvų. Sprendimas priimtas dėl pakankamo ploto plėtrai, patogaus susisiekimo darbuotojams bei paprastesnio gamybos perkėlimo iš senųjų patalpų. 

Planuojama, kad naujosios „Kauno baldų“ gamyklos statybos vyks dviem etapais, o pilnu pajėgumu veikti ji pradės 2023 metais. Minkštųjų baldų gamintoja bendrovė „Kauno baldai“ į Skandinaviją, Beniliukso šalis ir Vokietiją eksportuoja 100 proc. produkcijos. Įmonėje dirba 400 darbuotojų.