• LT Articles
  • 2021-09-16

„YIT Lietuva“ pagerins susisiekimą su Nemenčine – remontuos į miestą vedantį kelią

Vilniaus rajone įsibėgėja privažiuojamojo kelio prie Nemenčinės miesto remonto darbai. Daugiau nei kilometro valstybinės reikšmės rajoninio kelio ruožo rekonstrukcija patikėta darnios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovei „YIT Lietuva“. Darbų vertė siekia beveik 291 tūkst. eurų.

Iš viso bus suremontuota 1180 m ilgio į Nemenčinę vedančio kelio atkarpa. Atliekant remonto darbus bus pakeista asfalto danga, kelkraščiuose įrengiami signaliniai stulpeliai, pasirūpinta horizontaliuoju kelio ženklinimu. Atlikus kelio ruožo rekonstrukciją bus pagerintos eismo sąlygos Nemenčinės gyventojams, čia įsikūrusioms įmonėms ir tranzitu važiuojantiems automobiliams.

Šiuo metu kelio danga rekonstruojamame ruože yra prastos būklės, suirusi. Kelio dangos plotis vietomis neatitinka standartų. Rekonstruojamas kelias pasižymi gan dideliu eismo intensyvumu – per parą juo vidutiniškai pravažiuoja daugiau kaip 4 tūkst. automobilių, iš kurių beveik 300 yra sunkiasvorės transporto priemonės.

„Patogus susisiekimas tarp pagrindinio šalies ekonominio centro Vilniaus ir aplinkinių miestų bei gyvenviečių yra ypač svarbus. Nemažai aplink sostinę esančių miestų gyventojų kasdien vyksta dirbti į sostinę. Aplink Vilnių taip pat yra įsikūrę daug įmonių, kurioms patogus ir greitas susisiekimas su pagrindiniu šalies didmiesčiu norint veikti efektyviai yra būtinas. Dėl to aplink Vilnių plėtojant kelių infrastruktūrą svarbu pasirūpinti problematiškomis atkarpomis, vykdyti nuoseklią kelių priežiūrą ir modernizavimo darbus“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Privažiuojamojo kelio prie Nemenčinės nuo kelio Vilnius–Švenčionys–Zarasai ruožo remonto darbai pradėti birželį. Juos buvo numatyta užbaigti iki šių metų pabaigos, tačiau dėl atsiradusių papildomų darbų poreikio projekto pabaiga gali persikelti į kitus metus.

„YIT Lietuva“ šiuo metu taip pat vykdo magistralinio kelio A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda) ruožų rekonstrukcijos darbus, rajoninio kelio Grigiškės-Dėdeliškės-Rykantai bei Bendoriai-Riešė-Kalinas rekonstrukciją Vilniaus rajone, remontuoja magistralinį kelią A11 Šiauliai-Palanga, atlieka remonto darbus krašto keliuose Kretinga-Skuodas- Plungė bei Griežpelkiai-Vilkyškiai, rekonstruoja viaduką šalia Ruklos bei  Tiltą per Eketės upę Klaipėdos raj., taip pat vykdo kitus infrastruktūros plėtros projektus.