• LT Articles
  • 2021-06-29

„YIT Lietuva“ ėmėsi viaduko šalia Ruklos rekonstrukcijos: pagerins sąlygas ne tik automobiliams, bet ir dviratininkams

Jonavos rajono savivaldybėje, šalia Ruklos gyvenvietės, pradedama valstybinės reikšmės krašto kelyje Jonava-Žasliai-Kalniniai Mijaugonys esančio viaduko per geležinkelį rekonstrukcija. Kartu bus įrengtas ir naujas pėstiems bei dviratininkas skirtas viadukas. Projektą už beveik 2,4 mln. eurų įgyvendins darnios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“.

Atlikus esamo viaduko rekonstrukciją kelio ruože bus pagerintos automobilių eismo sąlygos. Taip pat bus atnaujintas kelio ženklinimas. Tuo metu įrengus naują viaduką aktyvią dviejų bėgių geležinkelio atkarpą galės saugiai kirsti pėstieji ir dviratininkai. Iki šiol šiame kelio ruože nebuvo sudarytos sąlygos saugiam pėsčiųjų ir dviratininkų eismui.

„Rūpinantis Lietuvos keliais ir modernizuojant jų infrastruktūrą svarbu užtikrinti saugias ir patogias eismo sąlygas ne tik automobiliams, bet ir pėstiesiems bei dviratininkams, kurių šalies keliuose vis daugiau. Būtent tai šioje kelio atkarpoje padės padaryti naujasis viadukas ir senojo rekonstrukcija. Be to, rekonstruojamas kelio Jonava-Žasliai-Kalniniai Mijaugonys ruožas yra svarbus dėl to, kad jis yra šalia įvažiavimo į Ruklą, kurioje yra įsikūręs visos Lietuvos saugumui svarbus Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Algirdo Mechanizuotasis Pėstininkų Batalionas ir kiti Lietuvos kariuomenės daliniai“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Anot K. Vanago,  siekiant, kad infrastruktūros modernizavimo darbai vyktų sklandžiai ir nesukeltų nepatogumų vairuotojams bei netoliese įsikūrusiems kariškiams, glaudžiai bendradarbiaujame ne tik su užsakovu – Lietuvos automobilių kelių direkcija, bet ir Jonavos rajono bei Ruklos miestelio savivaldybėmis, Gaižiūnų poligono atstovais.

Darbų metu bus ribojamas automobilių eismas – taikomi greičio apribojimai, naudojami eismą reguliuojantys šviesoforai. Įrengus pėstiesiems ir dviratininkams skirtą viaduką automobilių eismas laikinai, kol rekonstruojamas senasis viadukas, bus nukreiptas juo. Dėl to darbų metu vairuotojai patirs mažiau nepatogumų. Rekonstrukciją planuojama užbaigti iki kitų metų liepos mėn.

„YIT Lietuva“ šiuo metu taip pat vykdo magistralinio kelio A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda) ruožų rekonstrukcijos darbus, rajoninio kelio Grigiškės-Dėdeliškės-Rykantai bei Bendoriai-Riešė-Kalinas rekonstrukciją Vilniaus rajone, remontuoja magistralinį kelią A11 Šiauliai-Palanga, atlieka remonto darbus krašto keliuose Kretinga-Skuodas ir Skuodas- Plungė, įrenginėja skirtingų lygių geležinkelio kelio ir automobilių kelio sankirtos tunelį pervažoje Lentvaris-Vievis  bei vykdo kitus infrastruktūros plėtros projektus.