• LT Articles
  • 2022-06-16

„YIT Lietuva“ Žirmūnuose už 10 mln. eurų statys modernų administracinės paskirties pastatą

Tvarių miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ imasi modernaus administracinės paskirties pastato Vilniaus Žirmūnų mikrorajone statybų. Sporto gatvėje iškilsiantį beveik 5,5 tūkst. kv. m ploto biurų projektą vysto nekilnojamojo turto investicinių projektų bendrovė „Sporto 18“. „YIT Lietuva“ patikėtų rangos darbų vertė siekia 10 mln. eurų be PVM.

Šešių aukštų pastato statybos vyks 1,4 tūkst. kv. m ploto sklype netoli Neries pakrantės ir Žirmūnų transporto žiedo. Biuro patalpų plotas A++ energinio naudingumo klasės pastate sieks 3,4 tūkst. kv. m. Projektas įgyvendinamas pagal build-to-suit modelį, kai patalpos pritaikomos konkretaus nuomininko poreikiams. Naujame pastate įsikurs transporto ir logistikos bendrovės „Integre Trans“ centrinio biuro darbuotojai. Iš viso planuojama įrengti apie 200 darbo vietų su pasitarimo kambariais, poilsio ir buitinėmis zonomis.

Po pastatu bus įrengta 2 aukštų 48 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė su 4 papildomomis elektromobilių įkrovimo vietomis. Požeminiuose aukštuose taip pat suprojektuota dviračių saugykla, persirengimo vietos ir dušų patalpos. Pastatą suprojektavo architektas Remigijus Bimba su bendrovės „Architektūros kūrybinė grupė“ komanda.

Įgyvendinant projektą bus sutvarkyta pastato aplinka, įrengta pėstiesiems skirta kietoji danga, žalieji plotai. Specialūs apželdinimo sprendimai bus panaudoti ir ant pastato stogo. Objektas išsiskirs savo tvarumu ir bus statomas pagal aukščiausius „BREEAM In-Use Outstanding“ reikalavimus.

„Projektas visais požiūriais atitiks premium klasės verslo centrams keliamus reikalavimus – kalbant tiek apie pastato tvarumą, tiek apie žmonėms draugišką aplinką ir inžinerinių sprendimų pažangumą. Dėl to ir projekto generaliniu rangovu pasirinkome vieną iš rinkoje pirmaujančių bendrovių, turinčių nepriekaištingą reputaciją ir ilgametę patirtį“, – sako bendrovę „Sporto 18“ valdančios įmonės „Evolis“ vadovas Jurij Novickij.

„Šiandien įmonės vis labiau vertina kokybiškų biuro patalpų reikšmę darbuotojų gerovei, produktyviam darbui, bendrovės konkurencingumui darbo rinkoje, o tuo pačiu ir veiklos rezultatams. Tai lemia ir vis aukščiau keliamą administracinių pastatų kokybės ir tvarumo kartelę. Visuomet malonu prie to prisidėti įgyvendinant šiuolaikiškus projektus, kuriuose galime panaudoti savo sukauptą patirtį ir turimas kompetencijas. Pastato Sporto gatvėje statybos yra vienas tokių projektų. Ši teritorija patraukti ne tik verslui. Sporto bei Raitininkų gatvėse esame įgyvendinę 5 būsto projektus, kuriuose įrengėme beveik 700 butų. Toks miesto planavimas puikiai atitinka 15 minučių miesto koncepciją, kurią daugelį metų taikome savo veikloje“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

„YIT Lietuva“, kaip vystytoja ir rangovė, yra įgyvendinusi ne vieną build-to-suit projektą, įskaitant  modernios Vokietijos polimerų milžinės „Rehau“ gamyklos statybas Klaipėdos LEZ ir bendrovei „Autojuta“ pastatytą SEAT automobilių saloną su transporto priemonių aptarnavimo centru ir administracinėmis patalpomis.

Šiuo metu „YIT Lietuva“ taip pat įgyvendina Vilniaus lenkų kultūros namų rekonstrukcijos projektą, rekonstruoja pastatą Vilniuje, kuriame jau šiais metais įsikurs Erudito licėjus, darbų pradžios laukia LONAS gamykla Jonavoje. Kaip vystytoja bendrovė plėtoja „Naujojo Skanseno“ kvartalą Vilniuje ir „Piliamiesčio“ kvartalą Kaune. Kaune taip pat jau greitai bus pradėta Aleksoto rajone „YIT Lietuva“ įsigyto 10 ha sklypo plėtra, o Vilniuje startuos gyvenamųjų namų ir verslo centrų projektai Viršuliškėse.