• LT Articles
  • 2022-01-27

„YIT Lietuva“ už 1,3 mln. eurų atliks kelio Verdainė-Pašyšiai 3 kilometrų ruožo kapitalinį remontą

Darnios miestų ir infrastruktūros plėtros bendrovė „YIT Lietuva“ jau ne pirmą kartą prisidės prie saugesnio ir patogesnio automobilių eismo Šilutės rajone užtikrinimo. Bendrovė atliks kapitalinį rajoninio kelio Verdainė-Pašyšiai beveik 3 kilometrų ruožo remontą. Šiuo projektu bus užbaigtas viso kelio, Šilutės rajone jungiančio penkias gyvenvietes, kapitalinis remontas. Numatytų darbų vertė siekia daugiau kaip 1,3 mln. eurų.

Remonto metu atkarpoje bus išasfaltuota žvyrkelio danga, įrengtos autobusų stotelės, nuovažos, atlikti melioracijos darbai suformuoti viražai posūkiuose, pasirūpinta horizontaliu ir vertikaliu kelio ženklinimu. Modernizuoto dviejų eismo juostų kelio asfalto dangos plotis sieks 6 metrus. Ties autobuso stotelėmis bus įrengti kelio praplatinimai.

Kelio, kuriame per parą vidutiniškai pravažiuoja apie 180 automobilių, ruožo nuo 7,2 kilometro iki 10 kilometro remonto darbus planuojama pradėti kovą ir užbaigti iki šių metų pabaigos. Kapitalinis kelio remontas padės užtikrinti saugesnį, patogesnį ir ekonomiškesnį susisiekimą tarp Verdainės, Kirlikų, Tarvydų, Piktaičių ir Pašyšių gyvenviečių.

„Plėtojant modernų šalies kelių infrastruktūros tinklą didelis dėmesys turėtų būti skiriamas ne tik pagrindinėms eismo arterijoms, bet ir rajoninės reikšmės keliams. Būtent jie dažnai pasižymi prasta būkle ir didesniu, nei galėtų būti, avaringumu. Asfaltuojant ir modernizuojant kelius didinamas eismo juose pralaidumas, sumažinama transporto sukeliama tarša, užtikrinama geresnė atskirų gyvenviečių ir regionų socialinė bei ekonominė integracija. Savo turima patirtimi, kompetencijomis ir techninėmis galimybėmis nuolat prisidedame prie šių tikslų įgyvendinimo“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Kelio remonto projektavimo darbus atliko bendrovė „Viaprojektas“.