• LT Articles
  • 2022-11-28

„Modus Mobility“ įmonių grupė kelsis į naują biurą

Mobilumo paslaugas teikiančias įmones vienijanti ir tarptautinei grupei „Modus Group“ priklausanti „Modus Mobility“ ir jos įmonės („CityBee“, „MyBee“, „Mobility Fleet Solutions“ ir administracijos komanda) kitų metų pradžioje kelsis į naujas patalpas. Sudarius ilgalaikės patalpų nuomos sutartį su fondu „East Capital Real Estate IV“ darbuotojai įsikurs Vilniaus Žalgirio gatvėje esančiame verslo centre „Naujasis Skansenas Žalgirio 112“, kurį pastatė ir biuro patalpas įrengs statybos bendrovė „YIT Lietuva“.

„Erdvesnio ir modernesnio biuro poreikis atsirado palaipsniui augant darbuotojų skaičiui. Vis didėjant dalijimosi automobiliais paslaugų poreikiui plėtėsi „CityBee“ komanda, 2021 m. komandą papildė ir naujai įsteigtos, automobilių prenumeratą siūlančios, įmonės „MyBee“ darbuotojai, o planuojant vykdyti verslo plėtrą Europoje šių metų pradžioje minėtus prekės ženklus kartu su automobilių valdymo įmone „Mobility Fleet Solutions“ apjungė „Modus Mobility“. Nuo 2020 m., kai atsikėlėme į dabartinę būstinę, iš viso Vilniuje dirbančių mūsų darbuotojų skaičius išaugo beveik dvigubai. Užaugus komandai norime įsikurti tokiose patalpose, kurios atitiktų drąsų ir veržlų mūsų įmonės charakterį“, – sako Ainė Martinkėnaitė-Martyniuk, „Modus Mobility“ vadovė.

Didelis dėmesys naujame biure bus skiriamas ir tvariems sprendimams, kurie leis užtikrinti patogias ir aplinkai draugiškas darbo sąlygas.

„Matome, kad kokybiškų biuro patalpų patraukliose miesto vietose poreikis vis dar yra didelis, o nuomininkai didelį dėmesį skiria patalpų funkcionalumui. A+ energinio naudingumo klasės verslo centras Žalgirio gatvėje  statytas laikantis „BREEAM“ tvarių pastatų sertifikato reikalavimų, užtikrinančių aplinkos ir energijos tausojimą bei aukštą komforto lygį jame dirbantiems žmonėms. Todėl šis verslo centras nuomininkų vertinamas ir dėl aukštos kokybės, geros lokacijos sostinės centre, ir dėl puikiai išplėtotos susisiekimo bei paslaugų infrastruktūros“, – sako K. Vanagas.

Šiuo metu vykdomi naujojo „Modus Mobility“ biuro įrengimo projektavimo darbai, kuriuos baigus kitų metų pirmame ketvirtyje ten įsikurs apie 150 darbuotojų. Naujosios patalpos bus 2,5 karto didesnės nei dabartinė būstinė Vilniaus Ozo verslo centre. 1957 kv. m. plote bus įrengtos patogios ir ergonomiškos darbo vietos tiek uždarose, tiek atvirose erdvėse, taip pat bus atskiros patalpos, skirtos susirinkimams bei poilsiui. Įrengiant naująjį biurą daug dėmesio bus skiriama nestandartinei aplinkai sukurti.

„Pastebime, kad mūsų darbuotojai vertina hibridinio darbo modelio privalumus, tačiau vis dažniau renkasi būti biure kartu su kolegomis. Jaučiame, kad teigiama ir darbinga atmosfera būnant kartu motyvuoja. Būtent dėl to norime sukurti tokią aplinką, kuri skatintų tarpusavio bendravimą, bendradarbiavimą ir kūrybiškumą. Tai įgyvendinsime kurdami ne tik modernias darbo erdves, bet ir žaismingesnius, idėjas skatinančius susitikimų kambarius, įvairius poreikius atitinkančias poilsių erdves bei inovatyvias bendrų susibūrimų vietas“, –  sako A. Martinkėnaitė-Martyniuk.

Pasak tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovės „YIT Lietuva“ vadovo Kęstučio Vanago, vienas iš anksčiau labiausiai neišnaudotų sostinės Šnipiškių mikrorajonų šiandien stipriai keičia savo veidą. Žalgirio ir Linkmenų gatvės strategiškai yra itin patogioje sostinės vietoje, todėl jos išgyvena tikrą atgimimą – aplinkui kuriasi verslo ir prekybos centrai, plečiasi susisiekimo bei paslaugų infrastruktūra.