• LT Articles
  • 2022-02-01

Ambicingi „YIT Lietuva“ planai Kaune: daugiabučių vystymui įsigijo 10 ha sklypą

Darnios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ Kauno Aleksoto rajone Antakalnio g., ant Aleksoto kalno šlaito, įsigijo 10 ha sklypą naujo modernaus daugiabučių kvartalo vystymui, iš kurių nuosavybės teise bendrovei priklauso 8,17 ha, o likusi dalis įsigyta nuomos pagrindu. Tai yra iki šiol didžiausias bendrovės gyvenamųjų namų statybai įsigytas sklypas ir vienas didžiausių Lietuvos NT rinkoje. Į šalia miesto centro esančios teritorijos viename perspektyviausių Kauno rajonų plėtrą per artimiausią dešimtmetį „YIT Lietuva“ planuoja investuoti daugiau nei 150 mln. eurų.

Statybų darbus sklype planuojama pradėti IV-ąjį 2022 metų ketvirtį. Šiuo metu yra vystoma tiksli teritorijos plėtros vizija. Savo pasiūlymus pakviestos teikti kelios architektų komandos. Plėtojant sklypą planuojama išsaugoti žaliąsias erdves, pilnai sutvarkyti aplinką ir įrengti reikiamą infrastruktūrą.

„Sklypą įsigijome atsižvelgę į jo lokaciją ir turimą potencialą tapti patrauklia vieta gyventi – teritorija yra apsupta žaliųjų erdvių. Netoliese teka Nemunas ir įsikūrusi jo sala, kurioje vyksta svarbiausi Kauno bei šalies renginiai bei planuojami nauji traukos objektai. Šalia miesto centro esantis sklypas suteikia palankias galimybes sėkmingam ir darnios plėtros principus atitinkančiam kvartalui kurti. Jo poreikis yra išties didelis – Kaune modernaus naujo būsto paklausa neslūgsta, tad teritorijos kairiojoje Nemuno krantinėje plėtra padės ją atliepti ir miestui tvariai augti“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

„YIT Lietuva“ šiuo metu Kaune plėtoja teritoriją dešiniojoje Neries krantinėje, kitapus Kauno senamiesčio, kur jau keletą metų aktyviai kuriasi modernus „Piliamiesčio“ kvartalas su gyvenamaisiais namais ir planuojamu verslo centru. Anksčiau buvusi apleista pakrantės teritorija šiandien pripažįstama kaip viena patraukliausių vietų gyventi Kaune.

Vilniuje „YIT Lietuva“ vysto „Naujojo Skanseno“ kvartalą naujuoju miesto centru tampančiose Šnipiškėse ir stato „Matau Vilnių“ namus šalia Tauro kalno.