• LT Articles
  • 2023-05-11

„YIT Lietuva“ užbaigė ketvirtąjį „Naujojo Skanseno“ plėtros etapą: liko vos keli butai

Naujuoju sostinės centru vadinamame Šnipiškių rajone tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ baigia modernaus gyvenamųjų namų kvartalo „Naujasis Skansenas“ ketvirto etapo darbus. Netrukus pagrindinį šalies verslą telkiančioje Vilniaus dalyje duris būsimiems šeimininkams atvers jau septintasis projekto daugiabutis, pavadintas „Sumaniems“. Tačiau bendrovės atstovai šiuo metu besidairančiuosius būsto ragina būti ne tik sumaniems, bet ir greitiems – aktyviai vystomas kvartalas netrukus pasipildys 41 nauju butu, iš kurių šiandien laisvi tik 7.

Šatrijos gatvėje, finansinio Vilniaus centro kaimynystėje statomame šešių aukštų A+ energinio naudingumo klasės name bus įrengti 2-4 kambarių butai. Jų plotas sieks nuo 42 kv. m iki 98 kv. m. Šį daugiabutį, kaip ir kitus kvartalo namus, projektavo architektas Algirdas Kaušpėdas su savo komanda. Likusių 7 laisvų būstų kainos sieks nuo 3400 eurų už kv. m su daline apdaila.

Šio projekto naujakuriai jau įvertino kvartalo daugiabučių unikalumą lemiančius efektyvią eksploataciją bei tvarumą užtikrinančius inžinerinius sprendimus. Jų nestokos ir naujasis namas. Daugiabutyje bus įrengta pažangi grindinio šildymo sistema, leidžianti reguliuoti kiekvieno kambario oro temperatūrą. Būstai taip pat turės individualias kiekvieno buto vėdinimo sistemas su įrengta rekuperacine sistema.

Kvartale šiandien statomi dar du daugiabučiai, kurie su naujuoju namu dalinsis bendra požemine automobilių stovėjimo aikštele. Ji kvartalo gyventojų jau pamėgta dėl išskirtinio komforto ir estetikos. Iš viso aikštelėje bus įrengta 117 vietų naujakurių transportui. Daugiabučių kiemus vystytojas suprojektavo taip, kad aplinkoje automobilių nebūtų, todėl visa namą supanti erdvė yra skirta gyventojų poilsiui, želdynams, architektūrinėms detalėms bei kitiems bendruomenės poreikiams.

„Šis projektas sulaukė didelio populiarumo tarp ieškančiųjų kokybiško būsto ypač patogioje sostinės vietoje. Siekiame, kad kvartalas atitiktų 15 minučių miesto koncepciją ir kuriame tvarų bei gyvą Vilnių, kuriame būtų daug erdvės, natūralumo, žaliųjų sprendimų. Taigi, plėtodami projektą, susitelkėme ir į būsto, ir į gyvenimo jame kokybę. Norime, kad finansinį Vilniaus centrą dešiniojoje Neries krantinėje pratęsiantis kvartalas atitiktų visus dabarties poreikius. „Naujasis Skansenas“ yra miestų ateitis, įgyvendinama jau šiandien“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Galimybių tyrinėti miestą iš šio unikalaus kvartalo – daugybė. Šalia „Naujojo Skanseno“ įsikūręs modernumo transformacijas patyręs Šnipiškių rajonas. Čia pat – Neries pakrantė, Ozo parkas, neseniai miestiečiams atverta žalioji erdvė – Japoniškas sodas. 

Šiuo metu kvartale jau stovi 7 namai. Dar du daugiabučiai yra statomi. Numatyta ir tolimesnė „Naujojo Skanseno“ plėtra, dar planuojama pastatyti 7 naujus daugiabučius. Iš viso projektą dviejuose sklypuose sudarys 16 gyvenamųjų namų. 

„YIT Lietuva“ šiuo metu sostinėje pradėjo paskutinį projekto „Matau Vilnių“ plėtros etapą. Planuojama startuoti ir su nauju gyvenamųjų namų projektu „Virš šilų“ Viršuliškių rajone. Kaune bendrovė plėtoja vieną sėkmingiausių pastarojo meto gyvenamųjų namų kvartalų Lietuvoje – „Piliamiestį“. Laikinojoje sostinėje Aleksoto rajone šalia miesto centro „YIT Lietuva“ vysto ir naują modernų gyvenamųjų namų projektą „Matau Kauną“.