• LT Articles
  • 2024-03-12

Bendrovė „YIT Lietuva“ kvartalą „Naujasis Skansenas“ toliau plėtos su Čekijos investicijų grupe „RSJ Investments“

Darnios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ pasirašė sutartį su Čekijos investicijų grupe „RSJ Investments“ ir drauge tęs gyvenamojo kvartalo „Naujasis Skansenas“ vystymą Vilniuje. Bendradarbiavimo sutartis su naujuoju investiciniu partneriu suteiks galimybę efektyviau vykdyti projekto plėtrą.

Naujuoju Vilniaus centru vadinamame Šnipiškių rajone, Linkmenų ir Žalgirio gatvių sankirtos teritorijoje, projektas „Naujasis Skansenas“ pradėtas vystyti 2020-aisiais. Per ketverius kvartalo plėtros metus čia pastatyti septyni daugiabučiai, dar du namai baigiami šiuo metu.

„Naujajame Skansene“ įgyvendinami trys aktualiausi urbanistinės plėtros principai – bendruomeniško, žalio ir sveiko miesto. Todėl projektas išsiskiria ne tik komfortišką naujakurių gyvenimą užtikrinančiais inžineriniais sprendimais, bet ir žaliaisiais plotais, bendruomeninių, viešųjų bei privačių erdvių darna.

Kvartalas tapo vienu populiariausių sostinėje. Miesto plėtrą stebinčios platformos „CityNow“ duomenimis, „Naujasis Skansenas“ yra vienas perkamiausių NT projektų Vilniuje ir komerciškai sėkmingiausias iš visų, vystomų sostinės Šnipiškių rajone.

„Lietuvoje nauji investuotojai „RSJ Investments“ sustiprins bendrovės konkurencinį pranašumą ir suteiks galimybę sparčiau vykdyti „Naujojo Skanseno“ plėtrą. „Naujasis Skansenas“ sostinėje iškilo kaip revoliucinės idėjos kvartalas, gyventojams pasiūlęs naujo – tvaraus ir pažangaus – miesto ambiciją. Džiaugiamės, kad šis projektas itin populiarus tiek klientų, tiek investuotojų pasirinkimuose“, – sako „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.   

Čekijos investicijų grupė „RSJ Investments“ yra ilgametė korporacijos ,,YIT” partnerė, su kuria jau įgyvendino keletą projektų Čekijoje, Slovakijoje bei planuoja investicijas Latvijoje.

„RSJ Investments“ nėra pirmasis investuotojas ,,Naujojo Skanseno” kvartale. 2022 m. „YIT Lietuva“ sudarė sandorį su „BTA Baltic Insurance Company“, kuri investuoja į daugiabučius nuomai Vilniuje, Rygoje ir Taline.

Projekte „Naujasis Skansenas“ šiuo metu baigiami statyti du gyvenamieji V-ojo etapo daugiabučiai ir planuojami dar 7 nauji namai. Iš viso kvartalą sudarys 16 gyvenamųjų namų.