• LT Articles
  • 2024-04-04

Pirmąjį 2024-ųjų ketvirtį „YIT Lietuva“ pardavė ketvirtadaliu daugiau butų nei prieš metus

Nekilnojamojo turto rinkoje – vis daugiau augimo ženklų. Tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ 2024-uosius pradėjo parduodama daugiau nei pusę šimto butų – ketvirtadaliu daugiau nei per pirmąjį praėjusių metų ketvirtį ir beveik dvigubai daugiau nei per tris paskutinius 2023-ųjų mėnesius. Būsto segmente tai yra sėkmingiausias bendrovės ketvirtis nuo 2022-ųjų pradžios.

Per pirmuosius tris metų mėnesius „YIT Lietuva“ Vilniuje pardavė 29 butus, Kaune - 24. Intensyvesnis pardavimų prasme buvo vasaris - antrąjį šių metų mėnesį sudaryta daugiausiai pardavimo sandorių.

 „YIT Lietuva“ 29 butus pardavė „Naujojo Skanseno“ kvartale Vilniuje, o 24 butus Kaune  „Piliamiesčio“ bei „Matau Kauną“ kvartaluose. „Matau Vilnių“ projekte sostinės centre liko neparduoti paskutinieji laisvi butai. Daugiausiai būsto pardavimo sandorių vystytoja šiemet sudarė vasario mėn.

„Metų pradžia nuteikia optimistiškai. Pirmojo metų ketvirčio rezultatai patvirtina mūsų prognozes dėl kokybiško būsto paklausos, kuri išlieka, nepaisant aukštų palūkanų normų. Šiuo metu rinką palaiko būsto gyvenimui, o ne investicijai ieškantys gyventojai. Tą rodo ir pirkėjų prioritetai – daugiausiai dėmesio sulaukia didesni, dažniausiai 3 kambarių, vidutinės klasės butai, turintys visus patogiam gyvenimui reikalingus privalumus. Be abejo, pirkėjams ir toliau išlieka aktuali būsto lokacija  – miesto centre ar šalia jo esantys projektai tiek Vilniuje, tiek Kaune yra patraukliausi“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Anot K. Vanago, pirkėjų susidomėjimas būstais pastebimai didėja ne tik „YIT Lietuva“ paklausiausiuose „Naujojo Skanseno“ ir „Piliamiesčio“ kvartaluose, bet ir „Matau Kauną“ projekte, kuris jau keičia kitapus Kauno senamiesčio ir Nemuno salos esančią itin perspektyvią teritoriją Aleksoto rajone.

Vilniuje taip pat ruošiamasi naujoms gyvenamųjų namų statyboms. Viršuliškių rajone planuojamos „Virš šilų“ daugiaaukščių statybos, kurioms jau yra gautas statybos leidimas. Vilniaus centre – Basanavičiaus gatvėje – suplanuotiems daugiabučiams išrinkta architektūrinė vizija. Bendrovės paskelbtą konkursą laimėjo prof. Gintaro Čaikausko vadovaujama architektūros studijos „Architektūros linija“ pasiūlyta idėja C.E.L.

Be investicijų į būsto projektus „YIT Lietuva“ taip pat vysto verslo centrus. Duris atvėrė pernai gruodį bendrovės Viršuliškėse baigtas statyti modernus 18 aukštų verslo centras „Sky Office“. Bendrovė aktyviai įgyvendina ir infrastruktūros plėtros projektus. Pavyzdžiui, šiemet, be kitų projektų, bendrovei patikėta atnaujinti 22,4 km gatvių ruožų vakarinėje ir pietinėje Vilniaus dalyse.