• Idėjų kambarys
  • 2020-09-03
  • 438 peržiūros

Atgimstanti Lukiškių ir Taurakalnio istorija – žurnalo puslapiuose

Kiekvienas Vilniaus kvartalas – tai unikali, šimtmečius menanti istorija. Ne išimtis ir Aludarių g. apylinkės, įrėmintos Neries vingio, Tauro kalno ir Lukiškių aikštės. Nuo legendomis apipinto Tauro kalno atsiveria ne tik įspūdinga panorama, bet ir miesto ateitis, mat ilgą laiką tik priemiesčiu buvusios Lukiškės atgimsta kaip žaliuojantis, veržlus ir jaukus miesto centras. Istorija ir pokyčiai – būtent apie tai kalbama žurnalo „Matau Vilnių“ puslapiuose.

Kai ėmėmės leidinio rengimo darbų, siekėme, kad būsimieji gyventojai geriau pažintų aplinką, kurią netrukus galbūt vadins naujaisiais namais. Jo puslapiuose išsitenka ir prabunda Lukiškių apylinkių istorija, ir čia gyvenančių, dirbančių bei kuriančių žmonių pasakojimai. Pažinti besikeičiantį miesto veidą siūlome ne iš enciklopedinių faktų gausos, bet skaitant autentiškas istorijas.

Matau_Vilniu_nauji_butai_centre_pirkti.jpg

Apie Lukiškių rajono raidą nuo XIX a. čia veikusio Šopeno alaus fabriko iki šiandienos pokyčių žurnale pasakoja projekto „Gatvės gyvos“ įkūrėjas Albertas Kazlauskas, o architektai Kęstutis ir Džiugas Kisieliai dalinasi, kaip šiuolaikinio būsto viziją pavyko išpildyti „Matau Vilnių“ projekte.

Matau_Vilniu_nauji_butai_centre_YIT Lietuva.jpg

Besidominčių miesto raida ir norinčių pažinti Aludarių g. supančias viešąsias erdves leidinyje lauks populiariausi vietovės objektai, ne visada patenkantys į turistinių gidų puslapius. Žurnale greta įsikūrusių restoranų vadovai ne tik prisimena savo verslo istoriją, bet ir svarsto, kaip prie atskirų miesto dalių gyvybingumo prisideda verslo bei gyventojų dialogas. Juk kiekvienas kvartalas prasideda nuo bendruomenės – apie jos svarbą kalba „Matau Vilnių“ kaimynystėje gyvenanti antropologė ir komunikacijos specialistė.

Matau_Vilniu_nauji_butai_centre.jpg

Nepamiršti ir jauniausi lukiškiečiai – jie su naujaisiais namais gali susipažinti skaitydami knygelę „Detektyvas Pripsas ir namų ant kalno paslaptis“. O jos autorius iliustratorius Virginijus Malčius pasidalins, iš kur semiasi įkvėpimo nuotaikingoms vaikiškoms istorijoms. Tėvams bus įdomios ir Šiaurės šalių principais kuriamos mokyklos vadovės įžvalgos apie tai, ką šiandien reiškia ugdyti vaikus.

Pirkti_nauji_butai_vilniuje.jpg

Tai – tik keli siužetai iš daugiau nei pusšimčio puslapių „Matau Vilnių“ žurnalo. Jūsų taip pat laukia pasakojimai apie šiuolaikinius namus, pažintis su skandinaviškos statybos principais, bendruomenių istorijos ir dar daug įvairaus turinio.

Linkime jaukaus ir įkvepiančio skaitymo!

SKAITYTI ŽURNALĄ >>