• Idėjų kambarys
  • 2020-05-14
  • 1257 peržiūros

Nuo hobio iki interjero sprendimų: kaip pritaikyti tvarios „pasidaryk pats“ mados principus namuose?

Pasaulyje vis labiau populiarėja „pasidaryk pats“ mada – tą liudija ir į socialinius tinklus keliamų vaizdo įrašų gausa, ir nuomonės formuotojų siūlomos idėjos. Remdamiesi jais, savo namus papuošti gali kiekvienas. Nors parduotuvės pamažu atveria duris, turiningai praleisti laiką ir sukurti naujas interjero detales galima net pasitelkus namuose atrastus daiktus.

Praktikuodami ekologiškos ir tvarios gyvensenos idėjas, miestuose gyvenantys profesionalai ėmė dekoruoti baldus, siuvinėti ar užsiimti sodininkyste balkonuose. Toks interjero detalių, baldų ar drabužių atnaujinimas taip pat padeda produktyviau išnaudoti laisvalaikį. Susikaupimas darbui ir poilsis nuo informacijos srauto padeda įveikti karantino metu susikaupusią įtampą, o sukurti dirbiniai randa savo vietą net ir šiuolaikinių namų interjere.

Galiausiai, daugelis pavasarį sieja su atsinaujinimu ir tvarka. Ieškodami medžiagų ir įrankių savo „pasidaryk pats“ užsiėmimams, išversite ne vieną spintą. Tai ne tik gera proga susitvarkyti ir atsikratyti nereikalingų daiktų – nenaudojami drabužiai ar baldai gali iš naujo atgimti žaviais interjero aksesuarais. Ypač, jei ką tik įkėlėte ar planuojate įsikelti į naujus namus.

Kelios idėjos, kaip „pasidaryk pats“ principus galite pritaikyti savo namuose

seni-baldai-interjeras-idejos-namai-projektai.jpg

Kitokie baldai. Į šiuolaikinį interjerą vis drąsiau sugrįžta modernistiniai praėjusio amžiaus baldai. Pas savo tėvus ar pažįstamus tikrai galite rasti ne vieną unikalaus dizaino fotelį, sofą ar spintelę. Pervilkus gobeleną, pašlifavus ar perdažius, jie taps išskirtiniu šiuolaikinio interjero akcentu. Be to, galbūt senų baldų restauravimas įkvėps ir kitų namuose esančių baldų atnaujinimui.

augalai-namai-interjeras-pasidaryk-pats-projektai.jpg

Žaluma – ne tik už lango. Ko gero, sodininkystė dominuoja tarp visų „pasidaryk pats“ veiklų. Skyrę vos truputį vietos balkone, verdamus troškinius gardinsite šviežio baziliko lapeliais, o lapus salotoms užsiauginsite patys. Jei daržininkystė nevilioja, nepamirškite kambarinių augalų – galbūt laikas persodinti turimus ar įsigyti naujų?

namu-tekstile-interjeras.jpg

Atraskite naują daiktų funkciją. Kai kurie baldai ar kiti daiktai gali būti naudojami ne tik pagal tiesioginę paskirtį. Štai sena kėdė gali atstoti lovos stalelį – ant jos tilps jūsų skaitoma knyga ir rytinė kava, o ant atkaltės galėsite pakabinti chalatą. Savo šeimai pusryčius galite patiekti ant padėklu tapusių senos spintelės durelių. Senos kopetėlės gali tapti rankšluosčių kabykla vonioje, o ant senų knygų uždėję atnaujintas duris, turėsite unikalų svetainės stalą.

namai-idejos-tvarkymasis.jpg

Tegul prabyla vidinis dailininkas. Jei anksčiau svarstėte apie remontą ir norėjote perdažyti kurią nors namų patalpą, dabar tam – pats laikas. Su lipnia juosta galite sieną padalinti į netaisyklingų formų plotus ir užpildyti juos skirtingomis spalvomis – šis sprendimas ypač tinkamas paįvairinti vieną iš vaikų kambario sienų. Žaismingumo suteiks ir kitose patalpose perdažytos ar įvairiomis spalvomis išmargintos plytelės. O jei norite, kad namų dekoracijos būtų gyvybingos, kambaryje pakabinkite vyniojamo popieriaus ruloną, ant kurio galės piešti mažieji.

namai-augai-idėjos-tekstile-interjeras.jpg

Tekstilę prikelkite antram gyvenimui. Per kelias savaites nepasiūsite pavasario-vasaros kolekcijos visai šeimai, tačiau tikrai galite suteikti seniems džinsams ar nebenešiojamiems marškinėliams antrą gyvenimą. Iš jų medžiagos galite sukurti daugkartinius pirkinių maišelius biriems produktams ar daržovėms – taip apsipirkdami sunaudosite mažiau plastiko. Taip pat galite drabužius transformuoti ir į išskirtinio dizaino apsauginę veido kaukę.

Tvaraus gyvenimo principai nereiškia, kad viską patogiam gyvenimui turite pasigaminti pats. Ekspertai rekomenduoja pirkti patvarius ir patikimus daiktus, kurie tarnautų ilgiau ir būtų lengvai taisomi. Taikydami „pasidaryk pats principus“, galbūt tą galėsite atlikti ir pats. Galiausiai, galbūt taip atrasite ir naują laisvalaikio hobį?