• Idėjų kambarys
  • 2020-10-07
  • 1026 peržiūros

Sulaukus rudens: 7 svarbiausios interjero dizaino tendencijos

Sezonų kaita ypač tinkamas metas atsinaujinti. Nors ruduo įsibėgėjo, juos sušildyti ruošiasi naujausios interjero tendencijos. Pasižvalgykite po ateinančių metų madas, kurios šį rudenį diktuos namų įrengimą. Galbūt kai kurie sprendimai ras vietos ir jūsų naujuose namuose?

 

Atgal į gamtą

Populiarėjant ekologinėms idėjoms ir tvariam gyvenimo būdui, gamtos motyvai sugrįžta ir į būstus. Nors metų spalva šiemet išrinkta šalta klasikinė mėlyna, namų interjere dominuoja žemiškos, šilumos pojūtį suteikiančios spalvos – ruda, alyvuogių ar geltona. Žmonės dažniau renkasi gėlių raštais puoštus tapetus ir natūralias medžiagas, tokias kaip medis ar tekstilė iš augalinių pluoštų.

blobid5.jpg

Paprasčiausias būdas prisijaukinti šią tendenciją – įkurdinti namuose žaliąjį dekoratyvinių augalų kampelį. Jo įrengimui galite rinktis iš akmens, medžio ar metalo pagamintus aksesuarus, o galbūt ieškoti perdirbtų alternatyvų. Šiuo metu įkvėpimo galima ieškoti laukinės gamtos pavyzdžiuose.

 

Vieta produktyvumui

Pavasarį ne vienam teko išbandyti darbą iš namų, todėl rudenį namų biuro sprendimai įsitvirtino tendencijų sąrašuose. Tai susiję su bendresniais būsto koncepcijos pokyčiais, kai kiekviena namų patalpa atlieka kelias funkcijas – taip efektyviau išnaudojamas mažesnių būstų plotas.

YIT_naujas_bustas_trendai_darbo_vieta.jpg

Namuose sukurti darbo ir mokymosi erdvę galite dvejopai. Įkurdinkite biurą patalpoje, kuri iki šiol neturėjo aiškios funkcijos, arba išnaudokite jau esamas patalpas. Įsigijus darbus stalą ar pritaikius esamus baldus, darbuotis galite virtuvėje ar svetainėje.

 

Neišmeskite močiutės baldų!

Naujų madų vėjai keičia ir baldų pasirinkimą – kiek netikėtai sugrįžta vytelės ir veltinis. Tai atitinka tendenciją namuose rinktis natūralias medžiagas. Jos suteikia šilumos ir jaukumo – jausmo, kuris itin svarbus tamsiu ir vėsiu metų laiku.

YIT_naujas_bustas_trendai_baldai.jpg

Tad neskubėkite išmesti dešimtmečius menančių baldų. Jie suteiks gaivumo net moderniame būste, puikiai derės „Boho“ stiliaus namuose. Juolab, kad vis garsiau kalbama apie minimalizmo pralaimėjimą ir skoningos maksimalistinės eklektikos triumfą.

 

Įvairiaspalvė monochromija

Išgirdę šį terminą, dažnas susimąstome apie juodą, baltą ir pilką spalvas. Vis dėlto šiuo atveju interjere vengiama kontrastuojančių spalvų derinių ir ieškoma skirtingų vienos spalvos „veidų“.

YIT_naujas_bustas_trendai_monochromija.jpg

Tai nereiškia, kad būtina pulti perdažyti namų sienas. Šią tendenciją „pagausite“ pakeitę namų tekstilę. Pavyzdžiui, šviesiai mėlyną sofą papuoškite vos tamsesnėmis pagalvėlėmis, o kambarį dekoruokite tokios pat spalvos aksesuarais – žvakidėmis, vazomis ar indais.

 

Sluoksniuokite šviesą

Sukurti namų jaukumą be tinkamo apšvietimo – keblu. Ypač rudenį. Net jei kambarį apšviečia vienišas lubinis šviestuvas, malonią atmosferą kurti padės grindiniai ar staliniai šviestuvai. Jaukumo suteiks ir žvakės, skleidžiančios ne tik šviesą, bet ir šilumą. Nebijokite ieškoti jaukiausių šviesos derinių „sluoksniuodami“ šviesą kambaryje.

YIT__naujas_bustas_trendai_apsvietimas.jpg

 

Kilimai sugrįžta

Ilgą laiką užmiršti kilimai – sugrįžta ir drąsiai poziciją užima poziciją tiek po įsitaisydami po baldais ar užklojant viso kambario grindis, tiek… ant sienų. Toks atgimimas paskatino ir žaibiškai išsiplėtusį pasirinkimo asortimentą. Suteikite namams daugiau šilumos ir jaukumo bei mažiau aido ir triukšmo.

YIT_trendai_kilimai.jpg

 

Jūsų kampelis

Svarbiausia šių metų rudens interjero tendencija – namai, tapę asmenybės dalimi. Kalbama apie aplinkai draugišką būstą, kuris atspindi šeimininko pomėgius ir norus, o ilgą laiką dominavusį skandinavišką minimalizmą keičia nuosaiki eklektika.

YIT_trendai_jaukus_kampas.jpg

Tai – geros žinios kiekvienam, mat tendencijas „pasikinkyti“ galima be radikalių pokyčių. Užtenka pakeisti vieną ar kitą namų akcentą, papuošti būstą savo kurtais rankdarbiais ar įsigyti aksesuarą. Taip nepastebimai namai nuolat keisis, tačiau išliks ta pačia jauki vieta gyventi.