• Idėjų kambarys
  • 2021-12-20
  • 300 peržiūros

Tuoj Kalėdos – kaip puošti namus madinga 2021 žiemą?

Po visų išbandymų, su kuriais pasaulis susidūrė pastaraisiais metais, Kalėdų šventes norisi paminėti kaip niekad pakiliai ir džiaugsmingai – gražiau išpuošti namus, dėmesingiau padengti šventinį stalą, nuoširdžiau ir su didesne meile pasitikti prie jo susirinksiančius brangius žmones. Interjero dizaineriai išskyrė kelias kryptis, kaip vertėtų dekoruoti namus šventėms – kad šios būtų smagios ir stilingos.

Metalų spindesys

Kaip kad 2020 metais namai dekoruoti aukso spindesiu, 2021 dėmesio centre atsiduria sidabras. Sidabriniai burbulai ant eglės, sidabrinės žvakidės, sidabru žėrinti staltiesė ar girliandos. Sidabras namus pavers stilinga erdve, turinčia industrinės nuotaikos, o jei norisi sidabro žvilgesį kiek sušvelninti, paversti šiltesniu – dekoracijas maišykite su blankios bronzos spalvomis.

Tamsi mėlyna ir auksas

Interjero dizaineriai pataria šių metų Kalėdas pasitikti namus puošiant tamsios mėlynos ir aukso spalvos deriniu. Šių spalvų derinys – elegantiškas ir prabangus, todėl subtiliai kurs šventinę nuotaiką.

Puikiai atrodys tamsi mėlyna staltiesė ir aukso spalvos žvakidės ar stalo įrankiai. Miegamajame – tamsi mėlyna patalynė ir pamėtytos pagalvėlės, įvilktos į aukso spalvos užvalkalus. Ant eglutės pakabinkite šių spalvų žaisliukų ir gėrėkitės subtiliu, bet efektingu vaizdu. O galbūt būsite itin drąsūs ir net išsirinksite mėlynos spalvos eglę?

Beje, tamsios mėlynos ir aukso spalvos derinys itin tinka prie tamsesnių kambario sienų, todėl gyvenantys tamsesnio kolorito namuose, šių spalvų derinį neabejotinai turėtų išbandyti.

kalėdos_vilniuje_namai_nauji.jpg

Nostalgija

Pastaraisiais metais daugelis Kalėdas šventė kitaip – ne gausiame šeimos būryje, o mažame ratelyje. Tai tik įrodė, kokios smagios ir svarbios yra šeimos tradicijos ir papročiai. Todėl šiais metais, besiruošiant Kalėdoms, siūloma atsigręžti į tai, kas turima – senelių palikti indai, pamiršti vaikystės Kalėdų eglutės žaisliukai, gal nebemadingos, tačiau širdžiai mielos ir geriausius prisiminimus atgaivinančios girliandos, statulėlės, servetėlės...

Geras emocijas ir šiltą nostalgiją sukeliantys daiktai per šias Kalėdas pelnytai atsiduria dėmesio centre. Be to, jau turimų daiktų ir dekoracijų panaudojimas – tvarus būdas pasipuošti namus ir išvengti dažnai perteklinių ir bereikalingų pirkinių.

kalėdos_namai_interjeras.jpg

Gamta

Dar viena 2021 m. tendencija kalbant apie Kalėdų laiką – gamta ir natūralumas. Ir tai ne tik nepakartojamą šventinį dvelksmą skleidžianti eglutė, o ir žiemos metu visu gražumu atsiskleidžiantys kambariniai augalai – raudonais žiedais spindinti Kalėdų gėlė (puansetija) arba įspūdingas amarilis, smulkiais raudonais žiedais džiuginantis kalėdinis kaktusas arba didesniais žiedais pasipuošęs anturis. Visos šios gėlės žydi keletą mėnesių šaltuoju metų laiku, o jų ryškūs raudoni žiedai – puiki puošmena ne tik Kalėdų laikotarpiu, bet ir po jų, kai vis dar norisi ryškių ir šiltų spalvų.

Daugiau šviesos

Kalėdos, kupinos spindesio ir šviesos – tokios jos gali būti šiais metais, namus papuošus lempučių girliandomis, kurias patariama kabinti... visur! Madingos smulkių lempučių girliandos, kuriomis apjuoskite ne tik eglutę, bet ir ant durų kabantį Kalėdų vainiką, židinio atbrailą, palanges ar lentynas. Smulkių lempučių girliandą išraitykite ant Kalėdų stalo – kartu su žvakių šviesa tai sukurs jaukią ir šiltą atmosferą, kuria gera mėgautis.