• Idėjų kambarys
  • 2021-09-06
  • 520 peržiūros

Į namus žengia ruduo: kaip dekoruoti namus, kad šie prisipildytų jaukumo?

Kai vis dažnesniu palydovu tampa skėtis, o nosies galiuką pakutena žvarbus rudeniškas vėjas, vis daugiau laiko praleidžiama namuose. Nuo to neatsiejamas ir didesnis jaukumo troškimas – stebint už lango krintančius lapus, tik ir norisi įsirangyti tarp pagalvėlių ir mėgautis kepamo pyrago aromatu, tiesa? Kaip lengvai ir paprastai į namus įnešti rudeniško jaukumo ir šilumos? Pateikiame keletą patarimų!

Daugiau tekstilės

Ko gero, paprasčiausias būdas namams įnešti jaukumo – dekorui panaudoti tekstilę. Pagalvėlės, apklotai, sunkios užuolaidos, kilimėliai – visos šios detalės ne tik pakeis namų įvaizdį, bet ir bus naudingos praktiškai, nes sušildys.

Ruduo – puiku proga atnaujinti pagalvėlių užvalkalus ir lengvas, vasarai tinkamas medžiagas pakeisti į sunkesnius audinius, tokius kaip aksomas ar velvetas. O ploną kilimą, puikiai tikusį šiltuoju metu, rudenį galima pakeisti į sunkesnį, pavyzdžiui, itin pūkuotą ar kailinį.

ruduo_namuose_jaukumas.jpg

Ne tik graži interjero detalė, bet ir naudingas, visų mėgiamas daiktas atšalus orams – pledas, o gal net keletas jų. Kad išvengtumėte netvarkos, įsigykite didelį pintą krepšį ar kitokį, laikymui pritaikytą dirbinį, į kurį galėsite sukrauti pledus tuo metu, kai jais nesinaudojate. Tai suteiks tvarkos ir jau savaime taps jaukia kambario detale.

Džiovintos gėlės

Vasarą namus puošia gyvos, žydinčios gėlės, suteikiančios tikrą džiaugsmą namiškių akims. Rudenį kviečiame išbandyti šiuo metu matomą tendenciją namus dekoruoti džiovintomis gėlėmis. Tai – buvęs kiek primirštas, tačiau paprastas ir puikus būdas gėles išlaikyti namuose viso šaltojo sezono metu.

dziovintos_geles_namai_puosyba.jpg

Džiovintos gėlės nereikalauja jokios priežiūros, tad puikiai tiks vis pamirštantiems palaistyti gėles ar nenorintiems jomis pernelyg rūpintis. Nebijokite, kad džiovintos gėlės ir jų puokštės atrodys netvarkingai ar pernelyg paprastai. Šiandien floristikos studijose galima rasti įspūdingai atrodančių džiovintų gėlių, išlaikančių nepriekaištingą išvaizdą ilgus mėnesius, o internete dalijamasi technikomis, kaip džiovintų gėlių puokštę tinkamai susikurti patiems.

Šviesa ir kvapai

Rudenį taip norimą jaukumą galima susikurti itin paprastomis smulkmenomis. Ištraukite vasaros metu paslėptas žvakes arba įsigykite naujų, kurias pastatę ant komodos ar kavos stalelio bet kurį vakarą lengvu įžiebimu į namus įnešite šilumos ir romantikos.

jaukumo_kurimas_nauji_namai.jpg

Rudenišką atmosferą, leidžiančią mėgautis laiku namuose, galima susikurti kvapais! Čia pasitelkite kvepiančias žvakes, eterinius aliejus, namų kvapus, kurių pasirinkimas išties platus. Vėsaus sezono metu jaukumo atneš vanilės, karamelės ar cinamono kvapai.

Rudens spalvos

Akivaizdu, kad namams suteikti rudeniško jaukumo galima gana paprastomis, didelių išlaidų nereikalaujančiomis priemonėmis. Nesvarbu, ar renkatės namus dekoruoti pagalvėlėmis ir apklotais, ar ieškote žvakių, indų ar kitų detalių, galite atkreipti dėmesį į šį rudenį madingomis laikomas spalvas.

interjeras_namu_kurimas_nauji_butai.jpg

Niekuomet nesuklysite pasirinkę žemiškas spalvas – tamsiai žalią, rudą, smėlinę. Šių metų rudenį pastebimas švelnios rožinės atgimimas, o mėgstantys ryškesnius atspalvius turėtų atkreipti dėmesį į terakotos spalvą – sodrūs rudos, oranžinės ir raudonos atspalviai yra tobulas pasirinkimas šaltajam metų laikui.

Ne tik viduje, bet ir lauke

Nors vėstantys orai priverčia vis daugiau laiko praleisti namų viduje, dar daugiau jaukumo ir puikų įspūdį garantuos lauko erdvių – balkono, terasos ar kiemo – dekoras. Lauko erdvėse galima išdėlioti ar pakabinti keletą žibintų, ant durų – rudenišką, iš spalvotų lapų ar kankorėžių nupintą vainiką, ant laiptų – padėlioti ryškių moliūgų, kurie ne tik atrodys žaismingai, bet ir taps tikru rudens simboliu.