• Idėjų kambarys
  • 2021-08-03
  • 846 peržiūros

Kaip gražiai, bet praktiškai išnaudoti sienas? Pamirškite nuobodžias lentynas!

Kai svarstoma apie namų įrengimą ir kambarių sienas, galima lengvai susigundyti palikti jas kuo tuštesnes, minimalistines ir papuošti tik meno kūriniais. Visgi labai tikėtina, kad ilgainiui atsiras minčių kai kurias sienas išnaudoti praktiškai – daiktų laikymui ir sandėliavimui. Ko gero, tai neskamba itin estetiškai, nes prieš akis bemat išnyra lentynos, lūžtančios nuo sukrautų daiktų. Visgi, apgalvojus vizijas ir jų įgyvendinimo būdus, sienas galima išnaudoti labai originaliai.

Kubeliai – daiktams susidėti

Įprastas lentynas, kurių vos keletas būna įtaisomos ant kambario sienos, pakeiskite tam tikromis lentynėlėmis-kubeliais, į kuriuos galėsite susikrauti daugybę įvairių daiktų arba dėžučių, kuriose laikysite smulkius reikmenis.

namai_butai_vilniuje.jpg

Tokią lentynėlių-kubelių sieną galėsite išnaudoti kur kas praktiškiau nei įprastas lentynas, o radę būdą, kaip tai gražiai apipavidalinti, sieną paversite viena didele dekoracija. Tokia siena su smulkiomis lentynėlėmis-kubeliais itin praktiška vaikų kambaryje ir gali pasitarnauti kaip žaislų ar mažų knygų laikymo erdvė.

Po lentyna – kabliukai

Jei svarstote, kaip funkcionaliai išnaudoti prieškambario, drabužinės ar virtuvės sienas, galite ten kabančią lentyną ar keletą jų papildyti kabliukais. Įtaisykite kabliukus po lentynomis ir ten pasikabinkite norimus daiktus. Jei tai prieškambaris ar drabužinė – ant kabliukų vietą ras drabužiai, rankinės ar krepšiai. Jei tai virtuvė – tvarkingai išdėliosite prijuostes ar rankšluostėlius, kurių visuomet reikia po ranka.

Lentynas derinkite prie sienų

Jei nenorite, kad lentynos pernelyg išsiskirtų ir atkreiptų dėmesį, priderinkite jų spalvą prie sienų spalvos. Baltos sienos ir baltos lentynos sukurs tvarkos įspūdį, o dėmesio centre atsidurs tik ant lentynų esantys daiktai – vazos, knygos ar patrauklios ir stilingos dėžutės.

butai_vilnius_namai_nauji.jpg

Nebijokite ant sienų kabinti neįprastus daiktus

Peržvelkite daiktus, vis nerandančius vietos jokioje namų erdvėje – jei tai tikrai būtini ir mėgiami daiktai, nebijokite jų įtaisyti ant sienos. Įsigijus tinkamus įrankius ir priemones, ant sienos galima pakabinti net dviratį – mažame būste tai sutaupys itin daug vietos, o dažnai naudojama transporto priemonė taps visuomet lengvai pasiekiama.

Jei virtuvėje trūksta spintelių ir erdvės indams susidėti – nebijokite ant sienų tvarkingai sukabinti keptuvių ar didelių maisto gaminimo įrankių – jei apgalvosite šių daiktų stilistiką ir suderinsite juos, siena toli gražu neatrodys netvarkingai,  o bus akcentas ir erdvės paskirtį atitinkanti vieta.

Lentynos virš durų

Jei vis trūksta lentynų, ant kurių susidėtumėte mėgstamus ir norimus matyti daiktus ir visos esamos lentynos jau užimtos, keletą naujų galite įsitaisyti virš kambarių durų. Tokia, virš durų atsiradusi lentynėlė, gali tapti puikia erdve susidėti meno albumams, knygoms, įdomioms skulptūroms ar tam, kas jus džiugina ir ko nesinori slėpti.