• Idėjų kambarys
  • 2021-08-31
  • 571 peržiūros

Tamsios kambario sienos: išdrįsti ar nerizikuoti?

Visiems žinoma, kad baltos sienos padidina kambarį, suteikia jam šviesos, tampa fonu, kuriame išryškėja baldai ar namų puošybos elementai. Švarios baltos sienos – daugelio siekiamybė įsirenginėjant namus ar perdažant kambarius. O kaip tamsių spalvų sienos – tamsiai pilkos, mėlynos ar net juodos? Tokį pasirinkimą žengti gali būti baisoka, daugelis tamsias spalvas nepelnytai peikia. Žemiau rasite keletą tokio pasirinkimo pliusų, galbūt net padėsiančių priimti sprendimą?

Paslaptinga ir jauku!

Nors galima pamanyti, kad dauguma teikia pirmenybę baltoms sienoms, daliai ši spalva asocijuojasi su sterilumu ir šaltumu. O štai tamsios sienos gali suteikti jaukumo ir paslaptingumo – ypač tuomet, jei tamsios sienos viduryje liepsnoja židinys, jei šalia sienos pastatyti ryškūs, šiltų spalvų baldai, o gal pakabinti saviti paveikslai ar fotografijos. Tamsios sienos gali kambarį paversti jaukia ir savita oaze, kurios unikalumą sukursite vos keliais prisilietimais.

tamsios_sienos_interjeras_namai_nauji.jpg

 Išryškintos detalės

Tamsi spalva gali tapti puikiausiu fonu išraiškingoms namų detalėms – dekoratyviai židinio atbrailai, aktikvarinėms skulptūroms, masyvioms ir išskirtinėms gėlių vazoms ar blusturgyje įsigytam vintažiniam foteliui. Tamsios sienos ir įdomūs kambario akcentai – ypatingai stilingas, drąsus sprendimas, leisiantis atsiskleisti jūsų išmonei ir tikrai garantuosiantis nustebusių aiktelėjimų svečiams atėjus!

įrengimas_namai_vilnius_nauji_butai.jpg

Lengva maišyti

Jei labai knieti išbandyti ir kambario sienas nudažyti tamsia spalva, tačiau nerimą kelia abejonės, išeitis yra! Nudažykite tamsia pilka vieną ar dvi kambario sienas, o kitoms dviems parinkite šviesų pilkos toną ar net baltą spalvą! Tamsiai mėlyną, žalią, rudą ir kitas spalvas derinkite su šviesiais jų atspalviais. Visą keturių kambario sienų apatinę pusę galite nudažyti tamsia, o viršutinę pusę – šviesia spalva. Galiausiai, tamsias kambario sienas sušvelnins šviesūs baldai, švelni pastelinė tekstilė ir kitos detalės. Eksperimentuokite, o apie kylančias abejones pasikalbėkite su interjero dizaineriais, nusiteikusiais jums padėti!

sienos_įrengimas_dažymas_namai.jpg

Juoda siena – net vaikų kambariui

Nuo vaikų tarsi neatsiejamos šviesios ir šiltos spalvos. Tačiau yra atvejis, kai tamsi juoda siena gali atsidurti net vaikų kambaryje, jei tik tai – siena, kurios paviršius – piešimui skirta lenta! Žinoma, tokia siena-lenta, ko gero, užims tik mažą dalį arba tik vieną vaikų kambario sieną, tačiau taps ne tik įdomiu akcentu, bet ir pramoga mažiesiems. Ant juodos sienos-lentos vaikai galės piešti spalvotomis kreidelėmis, ugdyti kūrybiškumą ar užsirašyti jiems svarbius dalykus.

Jei rizikuoti, tai vonios kambaryje!

Išdrįsti ir tamsiomis spalvomis nudažyti svetainę ar miegamajį gali būti baisoka. Kodėl nepradėjus nuo kitų erdvių, pavyzdžiui, vonios kambario? Vonios kambarys – erdvė, kurioje praleidžiame gan limituotą dalį dienos laiko, be to, ši erdvė dažnai šiaip ar taip – gana maža. Tamsios – juodos, pilkos, mėlynos – vonios kambario plytelės gali būti puiki proga išbandyti šį eksperimentą. Be to, tamsios vonios kambario sienos ir šviesūs praustuvai, stilingi kilimėliai ar daiktų dėžės – dar ir derinys, paversiantys vonios kambarį viena stilingiausių namų erdvių.