• Idėjų kambarys
  • 2021-10-26
  • 967 peržiūros

Laikas atnaujinti virtuvę! Kaip įnešti pokyčių pernelyg neišlaidaujant?

Vienos svarbiausių namo erdvių – virtuvės – įrengimas sudaro kone didžiausias išlaidas būsto kūrimo metu. Nemažai išlaidų susidaro net ir tuomet, kai ketinama virtuvę atnaujinti, atlikti didesnio ar mažesnio lygio remontą. Tačiau, pasitelkus žinias ir kūrybiškumą, atnaujinti virtuvę galima ir neišleidžiant krūvos pinigų. Kaip tai padaryti? Ką galima atnaujinti ir prikelti antram gyvenimui? Kaip pasiekti, kad net ir mažomis sąnaudomis virtuvė atrodytų kitaip, būtų stilinga ir jauki?

Ne išmeskite, o pakeiskite

Galbūt sumanėte pakeisti virtuvės spinteles, nes norite, kad jos būtų kitos spalvos. Galbūt keleto spintelių durelės turi įbrėžimų arba jų renkenėlės vis atsilaisvina. Apsvarstykite, ar tikrai verta dėl to išmesti šiuos baldus ir gamintis naujus – juk šie, ypač jei pagaminti specialiai jums ir atitinka išskirtinius poreikius, kainuoja tikrai nemažai.

virtuvė_butai_vilniaus_centre.jpg

Pabandykite spinteles perdažyti! Tai vienas paprasčiausių būdų. Tiesa, jei spintelių turite daug, visas šlifavimo, gruntavimo ir dažymo procesas gali kiek užtrukti, tačiau pasistengus, rezultatas bus ne ką prastesnis nei nauji baldai, o virtuvę matysite nemenkai pasikeitusią.

Dar vienas būdas atnaujinti spinteles – pakeisti tik jų dureles. Jei šie baldai kokybiški ir tinkamai atlieka funkciją, o jūs norite vizualinio naujumo, užsisakykite tik kitokias spintelių dureles – galbūt jos bus stiklinės, gal medinės ir išraižytos, su naujomis rankenėlėmis. Prisiminkite, kad visko mesti lauk nebūtina – pagalvokite apie pokyčius detalėse.

virtuvės_įrengimas_namuose.jpg

Apsvarstykite virtuvės išplanavimą

Kuo drastiškiau keisite virtuvės – jos baldų ir įrangos – išdėstymą, tuo didesnes išlaidas patirsite. Keičiant orkaitės, šaldytuvo, kriauklės ar indaplovės vietą virtuvėje, atitinkamai teks pakoreguoti ir šios buitinės technikos laidų ar vamzdžių išsidėstymą.

Tai atlikti patiems nėra taip lengva, gali tekti samdyti profesionalus, todėl imantis didelių pokyčių, pasvarstykite, ar rezultatas bus tikrai toks, kokio norite!

dizainas_butai_vilniuje.jpg

Smulkūs pokyčiai – dideli pokyčiai

Interjero tendencijos ir mados keičiasi gana greitai, neaplenkdamos ir virtuvės. Turint omenyje, kad virtuvė – viena brangiausiai kainuojančių namo erdvių – ekspertai pataria investuoti ir rinktis klasikinius ir greit nesenstančius dizaino sprendimus.

Sekti tendencijas ir įgyvendinti naujus estetinius sumanymus galėsite mažais ir paprastais būdais – pakeisdami spintelių rankenas, šviestuvus, sienų plyteles ar indus, matomus atvirose lentynose. Net ir maži, tačiau virtuvės visumai labai svarbūs pokyčiai įneš šiai erdvei naujumo ir kitoniškumo, kai tik to užsimanysite.