• Idėjų kambarys
  • 2021-03-17
  • 733 peržiūros

Tvarka spindinčiam vonios kambariui žaismės suteiks kelios detalės

Vonios kambarys – vieta, kuri turi būti itin praktiška ir funkcionali, lengvai ir patogiai sutvarkoma. Ne ką mažiau norisi, kad vonios kambarys atitiktų bendrą namų stilistiką ir taptų akiai patrauklia erdve. Taigi ką rinktis – tvarką vonios kambaryje garantuojantį minimalizmą, ar originalius estetinius sprendimus? Suderinti galima abu – klasikinį ir subtilų vonios kambarį pakeisti gali vos keli akcentai.

Raštai ir spalvos

Dažnai vonioje dominuoja ramios, švelnių tonų arba tamsesnės, žemės spalvos. O tam, kad vonios kambario nuotaika pasikeistų ir jame atsirastų daugiau žaismingumo, didelių pokyčių nereikia – užteks įsileisti margaspalvius raštus ir spalvas. Margi kilimėliai, ryškūs rankšluosčiai, spalvingos daiktadėžės – jų pasirinkimas itin platus ir leidžia eksperimentuoti bei kurti savitą nuotaiką vonios kambaryje.

akcentai_vonioje_butai_vilniuje.jpg

Mediena

Regis, natūrali mediena ir jos detalės lengvai randa vietą namų interjere. Mediniai akcentai neaplenkia ir vonios kambario. Natūralumo, jaukumo ir šilumos įspūdį gali sukurti ne tik mediniai vonios kambario baldai, pavyzdžiui, spintelės, bet ir mažos detalės – medinis padėklas voniai, dėžutės daiktams susidėti ar medinės kopėčios, ant kurių patogu susikabinti rankšluosčius.

vonia_interjeras_namai_vilniuje.jpg

Nesimetriški veidrodžiai

Veidrodis – vienas svarbiausių akcentų vonios kambaryje, be kurio ši erdvė būtų tarsi neužbaigta. O pabodusį vonios kambario stilių galima pakeisti vos nukabinus seną veidrodį ir jį pakeitus nauju. Atsisakius įprasto stačiakampio veidrodžio, galima rinktis iš pačių netikėčiausių formų, nesimetriškų linijų, įdomių apšvietimo variantų, įvairiausių rėmų spalvų. Žaismingas veidrodis klasikinį vonios kambarį greitai ir paprastai pavers akį traukiančia erdve.

veidrodžiai_vonios_kambarys_butai_vilniuje.jpg

Žaluma vonios kambaryje

Augalai vonios kambaryje – vis dar žavinga tendencija, leidžianti erdvę paversti mažyte oaze ir suteikiančia ryškios gyvybės. Nereikia bijoti, kad vonios kambarys – dažnai tamsesnė ir drėgna namų erdvė – augalams netiks ir neleis žaliuoti bei augti. Tarp augalų, mėgstančių ir drėgmę, ir tamsesnę aplinką – orchidėjos, azalijos, alavijai ar visiškai neįnoringi, tačiau vonios kambarį galintys papuošti sukulentai.

namai_vonia_tvarka_augalai.jpg

Nederantys akcentai

Norint į vonios kambarį įnešti naujumo ir žaismingų detalių, nebūtina tam išleisti krūvos pinigų. Sutaupyti ir palaikyti tvarumo idėjas leis senų ir nebereikalingų daiktų panaudojimas vonioje. Dantų šepetėliai gali puikiai atrodyti spalvingame puodelyje, nereikalingos dėžės (medinės, metalinės) tapti vonios kambario daiktų laikymo vieta. Vonios kambaryje vietą gali rasti netgi nuotraukos, įrėminti plakatai ar žaismingi print‘ai – tereikia nebijoti ir pasitelkti fantaziją!