• Idėjų kambarys
  • 2022-06-14
  • 809 peržiūros

Su sūpynėmis, mini baru ir draugiškas augintiniams: koks balkonas madingas šią vasarą?

Vasarą gyvenimas namuose keliasi į balkoną. Šioje erdvėje, mėgaudamiesi saule ir įkvėpdami gryno oro, galime semtis įkvėpimo kasdienai, ilsėtis bei leisti ilgus, romantiškus vakarus. Norėdami tokių malonumų, balkoną įsirenkite patogiai, šiuolaikiškai, funkcionaliai. Kaip tai padaryti? Atsakymais dalinamės apžvelgdami karščiausias šios vasaros balkonų dizaino idėjas bei tendencijas.

Svetainė, besitęsianti iki balkono

Svetainė yra pagrindinė namų erdvė poilsiui, laisvalaikiui, hobiams ir kitiems malonumams. Todėl ištęskite ją iki pat balkono. Jei turite pakankamai erdvės, pasistatykite čia sofą ar kitą patogų baldą sėdėjimui, uždenkite pastarąjį antklode, atsineškite kavos staliuką, susidėkite žvakes, pasikabinkite lemputes. Taip balkonas taps tikra jaukumo, ramybės ir poilsio oaze, kurioje kiekvieną akimirką norėsis tęsti iki begalybės.

Žaluma – amžinoji klasika

Augalai balkone madingi išlieka visada. Todėl norėdami šiai erdvei sukurti modernų, šiuolaikišką dizainą, pasirūpinkite vieta augalams. Kokius rinktis? Didžiulė palmė balkonui suteiks tropinės egzotikos, o miniatiūrinės vazoninės gėlės savo ryškiais atspalviais pagyvins visą erdvę. Tačiau gyvybės šiam poilsio kampeliui įkvepia ne tik augmenija. Iškloję grindis įvairiaspalvėmis plytelėmis, balkonui suteiksite natūralaus žaismingumo ir čia pajusite pulsuojančią gamtos energiją.

Supynes balkone.jpeg

Sūpynės? Kodėl gi ne!

Sūpynės ramina ir net slogiausiais mintis nuneša į užmarštį. Todėl mėgaukitės tuo savo balkone kad ir kasdien. Jei šioje erdvėje yra užtektinai vietos, sūpynės gali tapti tiek netikėtu dizaino sprendimu, tiek puikia poilsio priemone. Įsirenkite jas pasitelkę visą savo kūrybinį įkvėpimą bei supkitės su vaikais, knyga ar puodeliu arbatos. Tik nenustebkite, jei taps sunku atsiginti smalsių kaimynų žvilgsnių ar vizitų. Sūpynės išties traukia aplinkinių dėmesį.

Balkonas-kate.jpg

Augintiniams draugiška erdvė

Gaivus vėjas, saulė bei vasariškas oras maloniai nuteikia ne tik jus, bet ir keturkojus namų gyventojus. Todėl pasirūpinkite, kad tuo mėgautis jie balkone galėtų kuo dažniau bei ilgiau. Sukurkite šią erdvę draugišką augintiniams, apgalvodami saugumą, komfortą, patogumą. Pirmiausia, skirkite didžiausią savo dėmesį balkono uždengimui. Augintiniai – be galo smalsūs, taigi šeimininkų rūpestis yra užtikrinti, kad šioje erdvėje mylimi keturkojai nesusižeistų. Pavyzdžiui, galite panaudoti kuo tankesnį tinklą. Jei balkonas atviras, jis puikiai apsaugos ir leis patekti vasariško oro į vidų.

Apgalvoję saugumą, suteikite gyvūnams galimybes žaisti. Atneškite žaislų, įrenkite laipiojimo takelius, pastatykite hamaką. Kuomet augintiniai balkone jausis puikiai, savo patiriamu džiaugsmu jie pasidalins ir su šeimininkais.

Balkonas minibaras.jpeg

Mini baras – maxi poilsis

Balkonas seniai nebėra tik sandėliukas nenaudojamiems daiktams laikyti. Naujausios dizaino tendencijos siūlo šią erdvę įrengti stilingai, moderniai ir maksimaliai komfortiškai. Todėl mini baras balkone puikiai išpildo tokius norus.

Turėdami jį šioje erdvėje, galėsite mėgautis gaiviausiais gėrimais, nealkoholiniais kokteiliais ir čia leisti laiką tarsi romantiškiausiame Holivudo filme. Nenorite būti balkone tik dviese? Pasikvieskite draugus bei surenkite vasarišką vakarėlį. Mini baras puikiai užtikrins gerą nuotaiką, ilgus pokalbius ir malonumą mėgautis nuostabiu oru.

Balkonas-palme-2.jpg

Kuo mažiau – tuo geriau

Namų interjere šiandien vyraujantis minimalizmas madingas ir įrengiant balkonus. Todėl šioje erdvėje vadovaukitės daugelio jau pamėgtu principu – mažiau yra daugiau (ir geriau).

Jei turite nedidelį balkoną, rinkitės funkcionalų ir paprastą stalo bei kėdžių derinį. Tokiam elegantiškam ir minimalistiniam šios erdvės dizainui užteks vos kelių pagalvėlių, poros vazoninių augalų. Paklokite didžiulį kilimą, priderinkite žalvarinį šviestuvą ir naudokite ribotą spalvų gamą. Šie sprendimai balkonui suteiks lengvumo, šiuolaikiškumo bei elegancijos.