• Idėjų kambarys
  • 2022-07-20
  • 516 peržiūros

Madingasis BOHO: įkvėpkite namų interjerui vasariško lengvumo

Vis dažniau įsikuriantis namų interjere, boho šiandien tampa vienu dominuojančių dekoro stilių. Nors dabar jis labai madingas, savo populiarumo niekada ir nebuvo praradęs. Mat boho yra bohemiška namų dvasia, spinduliuojanti laisve, menišku chaosu, natūralumu. Todėl šį stilių pamėgo aistringi keliautojai, svajingi vintažo mylėtojai bei visi kūrybiškos sielos žmonės. Taigi įkvėpkite savo erdvei tokios gyvybės bei susikurkite joje vasarišką lengvumą. Šią nuotaiką namams padovanos boho.

Stilius be klaidų

Boho nėra skirtas mėgstantiems tvarką ar preciziškai siekiantiems minimalizmo, tobulos harmonijos namuose. Šis stilius yra visiška to priešingybė – tai laisvės ir lengvo chaoso vėjas, į interjerą atpučiantis pulsuojančios gyvybės.

Ji namuose alsuoja įvairiausiais daiktais, smulkiomis dekoro detalėmis, baldais. Kyla tik klausimas – kokiomis taisyklėmis vadovautis pastaruosius renkantis? Atsakymas paprastas: jokių normų nėra. Boho labiau yra apie jausmą, o ne taisykles. Todėl leiskite skleistis savo kūrybiškai sielai. Mėgaukitės margomis spalvomis, etniniais motyvais, augalų žaluma. Norite visko? Boho leidžia rinktis iš sodrios bordo, aukso, violetinės, mėlynos, fuksijos spalvų. Čia derinamos raudona ir juoda, o visa plati paletė leidžia sukurti išties unikalius derinius. Pasirinkite bent keturis, kurie dera tarpusavyje. Tik prisiminkite: boho rodo vidinę aistrą, todėl klaidų čia nėra. 

BOHO2.jpg

Aksesuarai – ir močiutės sodyboje

Marga bei ryški boho spalvinė nuotaika būdinga ir baldams, aksesuarams. Turėkite jų daug, kuo skirtingesnių. Rinkitės natūralias medžiagas, nebijokite spalvų, margumo. Ieškodami šių dekoro elementų, užsukite į sendaikčių turgų, pasidairykite antikvarinėse parduotuvėse ar atlikite reviziją močiutės sodyboje. Čia rasite tai, ką mėgsta boho gerbėjai. Vintažiniai baldai, rankų darbo gaminiai, natūralaus pluošto kilimai, stilizuotos pagalvėlės, raštuoti audiniai. Toks yra boho: gyvas, nenuobodus, netikėtas. Kuo daiktas senesnis, turintis įdomią istoriją, unikalus savo forma, gamybos būdu, tuo organiškiau jis įsilies į bohemišką šios stiliaus šeimą.

BOHO1.jpg

Tapetai – retenybė

Norintys, kad boho namuose būtų ne toks ryškus, galima rinktis žemiškesnes, šiltas interjero spalvas. Kaip ir minėta, šis stilius neturi taisyklių. Todėl interjere panaudojus prigesintą boho koloritą, verta dekorui pasitelkti ir natūralias medžiagas – akmenį, medį. Jos namams suteiks gamtos dvelksmą ir papuoš erdvę. Tačiau dažnas puošnaus interjero palydovas – tapetai – boho stiliui svetimi. Nebent tik kaip minimalus akcentas. Boho mylėtojai sienoms dažniausiai renkasi dekoratyvinį tinką, grindims – lentas.  

Jei šiuo stiliumi norisi įsirengti visus namus, langus verta rinktis ne plastikinius, o medinius. Savo ruožtu grindų laminatą keisti keraminėmis plytelėmis, parketu.

BOHO4.jpg

Skirta pamiršti žemiškus rūpesčius

Nors boho pulsuoja laisvės dvasia, santūrus apšvietimas skirtas suvienodinti interjerą, suteikti atsvarą meniškam chaosui. Todėl ramią ir jaukią atmosferą sukurkite naudodami ne viršutinius šviestuvus, o erdvę papuošdami keliais žibintais, žvakėmis, grindų ar stalinėmis lempomis.

Apšvietę savąją boho oazę, nepamiškite – šiam stiliui svarbiausiais gamtos pasaulio puoselėjimas. Todėl namus atgaivinkite paparčiais, kitais kabančiais augalais. Puikiai tiks ir sukulentai – jie auga įvairių spalvų, tekstūrų. Be to, puikiai tinka žmonėms, kurie ne visada prisimena, jog reikia pasirūpinti savo augalais. Taigi netgi boho stiliui būdinga žaluma yra pritaikyta tiems, kurie labiau mėgsta svajoti bei kurti, o ne galvoti apie žemiškus rūpesčius.