• Idėjų kambarys
  • 2022-12-14
  • 335 peržiūros

Šventinės dovanos naujakuriams: 5 madingiausios idėjos 2022-ųjų Kalėdoms

Noras nustebti bičiulius ar artimuosius kalėdinėmis dovanomis kasmet tampa tikru galvosūkiu. Ši užduotis dar pasunkėja, kai susiruošiame pradžiuginti naujakurius. Tačiau tai padaryti yra lengviau, nei gali pasirodyti. Todėl dalinamės 5 kalėdinių dovanų naujakuriams idėjomis, kurios pačios madingiausios šiemet.

Būkite dėmesingi ir nuoširdūs

Asmeniškos dovanos – puikus būdas parodyti meilę ir nuoširdumą. O viso to ir kupini naujieji namai. Todėl padovanokite naujakuriams rankų darbo iškabą ant durų, kurią galima personalizuoti, išrinkti norimo dydžio, spalvos, medžiagiškumo ir papildyti specialiu sveikinimu.

Tokia dovana namus puikiai papuoš šventėms, o kainuos ganėtinai nebrangiai. Rinkitės gamtos detales, minimalistinį stilių ir būkite kūrybiški. Niekas taip nepradžiugina Kalėdoms kaip asmeniškas dėmesys ir nuoširdūs linkėjimai.

Dovanos-naujakuriams_1.jpg

Nustebinkite rinktiniais skoniais

Kalėdos yra ne tik artumo, bičiulystės bei nuoširdumo, bet ir maisto šventė. O pilna pintinė gurmaniškų delikatesų bus ir skani, ir labai praktiška dovana. Kodėl? Mat ji kaip mat išgaruos ant kalėdinio stalo.

Išrinkite kokybiškų sūrių, mėsos užkandžių, papildykite šių gardumynų krepšį dangiškais desertais, rinktinėmis arbatomis ar kava. Tokią dovaną galima pavadinti tikra Kalėdų klasika. Jei naujakurius puikiai pažįstate ir žinote, ką jie mėgsta, bičiuliai tikrai negalės atsidžiaugti šia staigmena ir, tikėtina, pakvies jos paragauti kartu. 

Dovanos naujakuriams_3.jpeg

Padovanokite prisiminimus

Bičiuliai įsikėlė į savo pirmuosius namus? Užsakykite personalizuotą paveikslą su jų tikslia vieta žemėlapyje. Tokią dovaną rasti galima internete ir ji kainuos vos porą dešimčių eurų.

Tačiau bus neįkainuojama. Šį suvenyrą naujakuriai brangins amžinai. Toks paveikslas ne tik stilingai papuoš sienas, bet ir taps išskirtiniu naujųjų namų akcentu. Net jei iš jų bičiuliai išsikels, visada norės prisiminti šią ypatingą vietą. O paveikslas ir leis tai padaryti.  

Todėl užsisakykite skaitmeninę spaudą, o tada patys ją atspausdinkite ir įrėminkite. Tuomet beliks tik mėgautis naujakurių džiaugsmu gavus tokią ypatingą kalėdinę dovaną.

Dovanos-naujakuriams_4.jpg

Papuoškite interjerą

Knyga visada yra puiki dovana. Tačiau išrinkti tokią, kokią bičiuliai mėgsta, pavyksta ne visada. Todėl neretai per Kalėdas dovanotos knygos vėliau dulka lentynose arba būna perdovanotos. Liūdna, bet tiesa.

Kad taip neatsitiktų, dovanokite knygą, kuri taps stilinga interjero detale. Išrinkite garsiausių mados dizainerių, žymiausių menininkų ar vaizdingos architektūros albumą. Jį bus ir malonu vartyti, ir kitiems parodyti, o padėtas į lentyną ar ant komodos, puikiai papuoš namus. Šiai dovanai netaupykite, nes tokie albumai, dažniausiai, yra brangesni. Tačiau patikėkite – bičiulių džiaugsmas ir nuostaba viską atpirks.

Dovanos-naujakuriams.jpg

Būkite praktiški

Galvodami apie kalėdines dovanas prisiminkite – persikraustymo procesas reiškia ir nereikalingų ar nenaudojamų daiktų atsikratymą. O jūs tikrai nenorite, kad į bičiulių namus vėl grįžtų netvarka. Todėl būkite praktiški ir rinkitės dovanas, kurios tikrai suteiks naudos.

Maisto rinkiniai ar rinktiniai gėrimai kaip mat išgaruoja, taigi neužima papildomos vietos namuose. Tačiau jei vis dėlto norite naujakuriams padovanoti tai, kas išliks ilgam, galvokite apie funkcionalumą. Taigi labai tikėtina, kad kokybiška virtuvės įranga ir patalynė ar stalo žaidimai bus naudojami ilgai. Todėl būkite praktiški – bičiuliai naujakuriai tik padėkos.