• Idėjų kambarys
  • 2022-03-28
  • 603 peržiūros

Koks turi būti patogus kūdikio kambarys?

Kaip įsivaizduojate kūdikio kambarį? Gali būti, kad labai jaukų, šviesų, kupiną pastelinių atspalvių ir švelnių dekoracijų. Tačiau ar nupasakotumėte, į ką būtina atkreipti dėmesį įrenginėjant kūdikio kambarį, kad jis būtų ne tik gražus, bet ir patogus? Dalijamės keletu patarimų!

Kambario planas

Kūdikio kambarys – vieta, kuri atliks net keletą funkcijų. Čia kūdikis bus migdomas, vystomas, čia prasidės pirmieji žaidimai ir pažintis su pasauliu. Prieš imantis įrengimo darbų, susiplanuokite, kur stovės svarbiausi baldai ir daiktai – kūdikio lovytė, vystymo stalas arba lenta, komoda daiktams susidėti, patogi supamoji kėdė arba minkštas krėslas. Išsimatuokite kambario erdvę ir numatykite patogų minėtų baldų išdėstymą. Turint planą, beliks įsigyti norimo stiliaus baldus!

Beje, laikui bėgant ir kūdikiui augant, kai kurie baldai, tokie kaip vystymo lenta ar krėslas, kuriame sūpuodami vaiką praleisite daug laiko, taps nebereikalingi ir bus pakeisti kitais. Tad per daug investuoti į juos nereikia – galite antram gyvenimui prikelti jau naudotus baldus, juos perdažę ar restauravę taip, kad tiktų būtent jūsų kambario interjerui.

Šviesa, oras ir garsas

Kūdikio kambarys turi būti erdvė, subalansuota geram mažylio miegui. Todėl svarbu, kad kambaryje būtų galima lengvai suvaldyti pro langus sklindančią šviesą, apsaugoti erdvę nuo išorės triukšmo ir palaikyti tinkamą, patogią temperatūrą ir šviežio oro cirkuliaciją.

Triukšmą mažins storesnis kilimas ir sunkesnės medžiagos užuolaidos. Beje, pastarosios pasitarnaus ir pritemdant dienos šviesą. Apšvietimas kūdikio kambaryje labai svarbus – rinkitės kiek pritemdytas lempas, kurių šviesa nespigintų ir netrikdytų.

vilnius_namai_butai_kambarys.jpg

Lovelė

Kūdikių lovelė – bene svarbiausias baldas kambaryje. Rinkitės atsižvelgdami ne į grožį ir dekoratyvias detales, o tai, kas svarbu. Tai – kokybiškas čiužinys ir natūralios medžiagos, medvilnės tekstilė, nekelianti alergijos, pralaidi orui.

Beje, kūdikio lovelė turėtų atsidurti toje kambario vietoje, kuri geriausiai matoma vos įžengus pro duris. Aplink ją, tarsi kambario centrą, išdėstykite ir kitus baldus.

Krėslas arba kėdė

Jei svarstote, ar kūdikio kambaryje verta pasistatyti minkštą patogų krėslą ar supamą kėdę, atsakymas neabejotinas – taip. Sūpuodami kūdikį ant rankų, jį migdydami ar maitindami, ant šio baldo praleisite tikrai daug laiko.

Nors supamoji kėdė gali asocijuotis su mediniu, ne itin patogiu baldu, šiuo metu jų pasirinkimas platus – kūdikio kambariui tikrai rasite supamą kėdę su paminkštinimais. Minkštų krėslų siūloma ne ką mažiau, anaiptol. Tad kas svarbiausia? Krėslas arba kėdė turi būti patogūs – rinkdamiesi išbandykite! Geriausia, jei šis baldas bus pakankamai tvirtas ir stabilus, tačiau minkštas ir jaukus. Rinkitės krėslą su paaukštinimu kojoms – jį pasistatę priešais krėslą tikrai nepasigailėsite.

kūdikio_kambarys_nauji_butai.jpg

Vystymo vieta

Vystumui skirta lenta paprastai pritaisoma ant pakankamai plačios komodos, į kurios stalčius sudėtos sauskelnės, rūbeliai, higienos priemonės ir kitos smulkmenos, paviršiaus. Rinkitės pakankamai stalčių ir vietos turinčią komodą, nes po ranka norėsite turėti nemažai daiktų. Tvarką komodos stalčiuose palaikykite daiktus sudėdami į mažesnes dėžutes – kuo aiškiau bus sudėtos įvairios kūdikio priežiūrai reikalingos smulkmenos, tuo patogesnė bus jūsų kasdienybė negaištant laiko paieškoms.

Kambario stilius

Tai, kaip atrodys kūdikio kambarys – individualu, o įkvėpimo šaltinių – gausu. Kūdikio kambarys, baldai ir kitos detalės gali būti neutralūs, pasteliniai ir švelnūs, bet gali atspindėti pasakų ar animacinius personažus.

Laisvė kurti kūdikio kambarį yra didelė, tačiau interjero dizaineriai ir tinklaraštininkai rekomenduoja nepersistengti. Augdamas, vaikas atskleis savo interesus ir pomėgius, kurie gali nesutapti su jūsų pasirinktais. Tad verčiau luktelti ir suteikti laisvę vaikui nuspręsti, kokia tema dekoruoto kambario jam norisi.