• Idėjų kambarys
  • 2022-05-18
  • 360 peržiūros

Raštai tekstilėje, į kuriuos verta atkreipti dėmesį

Galima pamanyti, kad namų tekstilės raštai – tik graži detalė, neturinti didesnės reikšmės nei paprasčiausia estetika. Visgi raštai, kuriais išmargintos užuolaidos arba kilimas, pagalvėlės arba miegamojo patalynė, smarkiai prisideda prie namų įvaizdžio ir jausenos juose. Raštai suteikia išskirtinumo ir unikalumo, gali optiškai didinti arba mažinti erdvę, suteikti interjerui vientisumo ar tapti ryškiausiu ir įdomiausiu akcentu. Norėtumėte savo namus papildyti tokiais raštais? Atkreipkite dėmesį į šiuos, kurie bus madingiausiu artimiausiu metu.

Įkvėpta gamtos

Atsigręžimas į gamtą, natūralumą, susidomėjimas tvarumu, antriniu panaudojimu ir klimato kaita – tai temos, svarbios jau ne vienerius metus. Rūpestis, o taip pat susidomėjimas gamta, neabejotinai turi didelę įtaką interjero sprendimams. Žinoma, ir tekstilės raštams, kuriuose vyrauja žemiškos, prigesintos spalvos, įvairūs žalios, samanų atspalviai.

Tekstilė, ant kurios regimi augaliniai motyvai, subtilūs gyvūnų ar paukščių piešiniai – puikus pasirinkimas, jei aukščiau minėtos temos jums artimos. Gamtos įkvėpti raštai puikiai derės interjere, kuriame yra medienos ir daugiau natūralių medžiagų.

tekstilė_namuose_spalvos_raštai.jpg

Gyvūnų raštai

Ryškūs gyvūnų raštai namuose – kur kas drąsesnis sprendimas nei jau minėti gamtos motyvai. Tai – puikus pasirinkimas, jei esate kūrybiškas ir norite namams suteikti akį traukiančių akcentų. Tigro, leopardo, zebro ar kitokie raštai derės subtiliame, minimalistiniame interjere. Nebijokite, kad šie raštai atrodys neskoningai ir pigiai – svarbiausia nepersistengti, rinktis kokybiškus gaminius ir rasti geriausią sprendimą bendrame namų fone.

spalvos_namuose_butai_vilniuje.jpg

6-7 dešimtmečius menantys raštai

Drąsios, ryškios, nė kiek neprigesintos spalvos ir raštai, maišomi interjere – dar vienas sprendimas kuriantiems drąsų namų interjerą. Įkvėpimo semkitės iš 6-7 dešimtmečių interjero, kupino ryškios mėlynos, oranžinės, raudonos, geltonos spalvų ir geometrinių raštų.

Atsigręžimas į retro stilių suteikia laisvę interjere žaisti spalvomis, smulkiais ar masyviais raštais, formomis – visa tai lengva išbandyti atnaujinant ne ką kitą, o tekstilę.

namai_spalvos_tekstilė.jpg

Komfortiška kreminė

Jei esate švelnaus, subtilaus ir šviesaus interjero gerbėjas ir tikrai nesirengiate savo namų puošti gyvūnų ar akį rėžiančių spalvų raštais, rinkitės nesenstantį variantą – šviesią kreminę ir jos variacijas. Taip, ir kreminės spalvos tekstilė gali turėti raštus – itin lengvas linijas, vos matomas geometrines formas.

Galiausiai, raštai atsiras natūraliai, jei rinksitės tam tikros tekstūros medžiagas, kaip kad aksomas ar velvetas. Jūsų kreminis kilimas gali būti itin purus ir minkštas, tokios pat spalvos užuolaidos – lengvos, kiek slidžios medžiagos, o kreminės pagalvės ant sofos – iš natūralios medvilnės ar lino. Spalvos pasirinkimas čia – vienodas, tačiau visos skirtingos medžiagos turi savitus raštus.