• Idėjų kambarys
  • 2022-11-23
  • 1657 peržiūros

2023-ųjų spalvos: kokie koloritai bus madingi interjeruose kitąmet?

Baigiantis 2022-iesiems, kaip ir kasmet, dažų gamintojai bei ekspertai skelbia, kokia pagrindinė spalva bus madingiausia ir vyraujanti interjeruose kitais metais. Šios nuomonės bei koloritų tendencijos skiriasi, tačiau vieningai sutariama – stilingiausi 2023-ųjų atspalviai namuose atspindės dabartinės pasaulio aktualijas. Todėl pažvelkime, kokias spalvas kitąmet vadinsime interjerų favoritėmis.

„Wild Wonder“: ramybės užuovėja

Švelniai auksinė su žalių atspalvių užuominomis. Tokią spalvą, pavadintą „Wild Wonder“ (liet. laukinis stebuklas), vieni dažų gamintojai jau paskelbė pačia madingiausia 2023-aisiais. Ji į favoritų sąrašo viršūnę išsiveržė dėl glaudaus ryšio su gamta. Todėl vis didesnis dėmesys tvarumui, aplinkai, artumui su žeme, išprovokuotas pastarojo laikotarpio iššūkių, perkeliamas į artėjančių metų interjero puošimo tendencijas.

wild-wonder_2.jpg

„Wild Wonder“ kilusi iš gamtos. Ši spalva įkvėpta šviežio grūdų derliaus ir augalų sėklų anksčių bei sutelkta į ramybę ir harmoniją. Ja siekiama atspindėti geresnės visuotinės emocinės sveikatos paieškas, kuomet pasaulį lydį klimato kaitos, koronaviruso poveikio, karo ar energetikos krizės išbandymai. Bandydamas įveikti šiuos iššūkius, šiandienos žmogus ieško paramos, artimo ryšio, įkvėpimo bei pusiausvyros. Visa tai ir siūlo „Wild Wonder“ – pozityvus bei natūralus koloritas, į namus atnešantis gamtos švelnumą bei jo dovanojamas geras emocijas.

Todėl ši spalva ypač tinka toms erdvėms, kurioms reikia šilumos ir šviesos. „Wild Wonder“ – puikus 2023-ųjų pasirinkimas svetainės ar miegamojo interjerui. Tokiu švelnaus aukso ir žalios koloritu siūloma dažyti sienas, taip pat rinktis šio atspalvio baldus, tekstilę. Taigi „Wild Wonder“ idealiai tiks tiems, kurie savo namus nori paversti ramybės užuovėja nuo šiandieninio nerimo, streso ir įtampos.

„Raspberry Blush“: už komforto ribų

Jei „Wild Wonder“ siūlo gamtos ramybę, tai kita 2023-ųjų spalva yra visiška jos priešingybė. Tai „Raspberry Blush“ (liet. aviečių rausvumas) – ryškiai raudonos ir oranžinės derinys. Šis ryškus bei drąsus koloritas siūlo sugrąžinti spalvingumą į namus ir žengti tvirtą žingsnį už spalvų komforto zonos ribų.

raspberry-blush.jpg

„Raspberry Blush“ yra gyvybė, žadinanti jausmus. Toks sodrus atspalvis suteikia namams gyvybingumo, skatina ekspresiją ir maksimalizmą. Šia spalva siūloma dažyti sienas, lubas, rinktis apdailą. „Raspberry Blush“ drąsiai veržiasi į visas namų erdves: svetainę, virtuvę, vonios kambarį. Tačiau tokį ryškiai raudoną koloritą galima ir lengvai prigesinti bei subalansuoti. Tam puikiai tiks švelnūs baltos ir smėlio spalvos atspalviai.

„Digital Lavender“: prieš chaosą

Nors dažų gamintojai kasmet varžosi, kuris jų paskelbtas koloritas dominuos interjeruose, laukiamiausias metų įvykis yra „Pantone” spalvų instituto skelbiamas madingiausias metų atspalvis. Analitikai spėja, kad juo 2023-aisiais bus išrinkta „Digital Lavender“ (liet. skaitmeninė levandų) spalva.

digital-levander_1.jpg

Ji – rami ir optimistiška, siejama su taika bei ramybe. Ši spalva taip pat įkvepia kūrybiškumą bei mąstymą. „Digital Lavender“ pasirinkta ir dėl galios sujungti gamtos bei skaitmeninius pasaulius, suteikdama pusiausvyros chaoso lydimai šiandienai.

digital-levander_2.jpg

Levandų spalva siejama su poilsiu, gydymu, todėl puikiai tinka ramybės erdvėms, pavyzdžiui, miegamajam. Šis atspalvis suteikia ir pakilumo, optimizmo, yra labai jaunatviškas. Taigi gali idealiai papuošti ir vaikų kambarį, mažųjų patalynę, kitas interjero detales. Ekspertų teigimu, „Digital Lavender“ taip pat verta naudoti namų darbo erdvėje ar biure. Šie atspalviai suteikia produktyvumo bei sutelkia dėmesį, o kartu tobulai papuoš ir svetainėje esančius šviestuvus, tekstilę.

Apžvelgtos madingiausios 2023-ųjų interjero spalvos – labai skirtingos ir savaip unikalios. Tačiau jas visas vienija noras namams suteikti ramybės, kūrybiško, balanso, ekspresijos. Tai ir kuria asmenines erdvės išskirtinumą, kuris aktualiu išlieka nuolatos.