• Idėjų kambarys
  • 2022-01-13
  • 2667 peržiūros

2022 metų interjero tendencijos: kas bus madinga?

Kaip ir kaskart, metų pradžia skatina domėtis tendencijomis, kurios vyraus interjere, ieškoti ir pasisemti naujų idėjų, jas pritaikyti ar bent apsvarstyti. Kviečiame apžvelgti interjero dizainerių išskirtas kryptis, kurios bus svarbios 2022 metais.

Žalia ir jos atspalviai

Per pandemiją sustiprėjęs noras pabėgti į gamtą ir jos prieglobstį niekur nedingsta, o 2022 m. randa vietą ir interjere. Čia karaliaus žalia ir jos atspalviai, sukuriantys natūralumo įspūdį. Žalia interjere atsispindės audiniuose – vyraus žali sofų apmušalai, kilimai, užuolaidos. Norint įnešti ramybe ir gyvastimi dvelkiančios žalios į namus be didesnių pokyčių, rekomenduojami smulkūs aksesuarai – žalios pagalvėlės, žalios spalvos keramikos indai ar vazos. Ir žinoma – žali kambariniai augalai, kurių namuose atsiras dar daugiau.

namai_vilniuje_2022_tendencijos.jpg

Banguotos linijos

Viena įdomiausių 2022 m. tendencijų – apvalios, banguotos linijos. Tai ne tik madinga – pasirinkę neįprastų formų detales, gana paprastai galite transformuoti savo namų interjerą ir suteikti jam drąsos bei išskirtinumo. Banguotos linijos vietą randa balduose – kvadratinius, stačiakampius ar įprasto ovalo formos stalus keičia nelygios, tačiau aptakios linijos. Tokie pat pokyčiai paliečia veidrodžius – kuo keistesnė, neįprastesnė jų forma, tuo geriau. Pamirškite kvadratinį, tvarkingų kraštinių kilimą ir pakeiskite jį tokiu, kuris suteiks kambariui žaismingumo.

nauji_butai_namai_vilniuje_.jpg

Anglijos kotedžo nuotaika

Interjero tendencijos užgimsta palengva ir per keletą metų pasiekia populiarumo viršūnę. Taip nutiko su vadinamuoju cottagecore stiliumi, kuris 2022 m. sulauks kone didžiausio dėmesio. Šis stilius, kurį lengva sutapatinti su senosios Anglijos kotedžo estetika, savyje telkia ramaus, romantiško, jaukaus gyvenimo viziją.

Kaip kotedžo estetiką pritaikyti šiuolaikinių namų interjere? Tai lengva padaryti pasitelkiant smulkiomis gėlėmis ir augaliniais motyvais išmargintą tekstilę arba sienų tapetus. Taip pat – medinę, norima spalva nudažytą ar išmargintą spintą, o gal vos keletą tokių spintelių.

Norite pajusti tikrą nostalgiško kotedžo nuotaiką? Įprastus didelius, minimalaus dizaino arbatos ir kavos puodelius pakeiskite senoviniu servizu – margintu gėlėmis, o gal kiniškais raštais. Tiesa, kad tokias detales į namų gyvenimą įtraukti gali būti nedrąsu, tačiau pabandyti verta – antikvariniai, rankų darbo, antram gyvenimui prikelti objektai sujungia tvarumą ir madą. Argi tai – ne du zuikiai vienu šūviu?

namai_interjeras_stilius.jpg

Dryželiai

Jei svarstote, kokie dar raštai bus madingi 2022 m., neapsigausite pasirinkę dryželius. Juodai balti arba spalvoti dryžiai, kuriais gali būti išmargintos užuolaidos, kilimas, pagalvės, arba net indai – populiarus geometrinis raštas, aptinkamas interjere. Storos arba plonytės, tvarkingos arba išraitytos linijos itin puikiai papildys minimalistinį, neutralių spalvų interjerą, suteiks jam žaismingumo ir net gali sukurti norimą optinę iliuziją.

Skirtingos tekstūros

Skirtingos tekstūros – anot interjero dizainerių, tai – dar vienas pandemijos ir dažno bei ilgo buvimo namuose rezultatas, kuomet norėjosi visus namų kampelius pripildyti jaukumo. Ir 2022 m. bus madinga kurti kontrastą sluoksniuojant skirtingas medžiagas. Ant sofos besimėtančios pagalvėlės – įvilktos į skirtingų audinių užvalkalus. Derinkite švelnias medžiagas, tokias kaip aksomas, su šiurkštesnėmis, grubesniais audiniais.

Rinkitės gruoblėto paviršiaus padėkliukus, spinteles su išraižytomis durelėmis, pintus krepšius, išraiškingos tekstūros kilimus. Skoningą ir įspūdingą rezultatą pasieksite, jei eksperimentuosite su skirtingomis tekstūromis, tačiau viską sujungsite panašiu koloritu.