• Idėjų kambarys
  • 2022-12-07
  • 565 peržiūros

Tvarus Kalėdų dekoras: 5 draugiškos gamtai šventinio namų puošimo idėjos

Tvarus, draugiškas gamtai ir kupinas natūralumo. Toks Kalėdų dekoras populiarus pastaraisiais metais ir šios šventės – ne išimtis. Todėl pasaulinės kalėdinio dekoro mados kviečia namus puošti rūpinantis mus supančia aplinka bei rinktis ne tik natūralias medžiagas, bet ir labai originalias šventines dekoracijas. Dalinamės 5 unikaliomis idėjomis.

Išsiruoškite į gamtą

Kalėdos yra ne tik šeimos, bet ir gamtos šventė. Todėl mus supanti aplinka yra puiki vieta rasti ir įkvėpimo, ir natūralių medžiagų šventiniam dekorui. Be to, išsiruošti į šalia esantį parką ar mišką galima su vaikais, taigi namų puošimas taps puikiai pramoga visai šeimai.

Keliaukite į gamtą. Ant žemės susiraskite spygliuočių šakelių, kankorėžių, kitų augalų. Norėdami sukurti tvarias kalėdines dekoracijas, prie šių gamtos radinių galite tiesiog pritvirtinti medvilninio siūlo kilpeles. Šakeles suklijuokite klijais norimomis formomis, palaukite, kol išdžius, pritvirtinkite užrišimus ir pakabinkite ant eglutės. Štai ir viskas – tvarios Kalėdos jau jūsų namuose.

Tvarus-Kalėdų-dekoras_5.jpg

Pasigaminkite išskirtinę girliandą

Jei žiemą mėgstate gurkšnoti karštą nealkoholinį vyną, tačiau nežinote, ką daryti su likusiais kamščiais, turime originalią idėją. Pasigaminkite išskirtinę eglutės girliandą. Instrukcija paprasta.

Tiesiog į kiekvieno kamščio galą įsukite kabliukus ir aplink pastaruosius suriškite virvelę. Į ją taip pat galima įverti papildomų karoliukų ar kitų papuošimų. Tokia girlianda atrodys labai originaliai ir bus tikra tvaraus Kalėdų dekoro sensacija.

Tvarus-Kalėdų-dekoras_3.jpg

Papuošimus išsikepkite

Kalėdų eglutės papuošimus galima ir tiesiog išsikepti. Tai ne tik kūrybiška, bet ir ypač unikali šventinio dekoro idėja.

Šiems papuošimams reikės miltų, druskos, šilto vandens ir cinamono. Iš šių ingredientų pasigaminkite tešlą. Tada ją iškočiokite, išpjaukite norimas figūrėles naudodami trafaretus arba sausainių pjaustykles ir nepamirškite padaryti skylutes, kad galėtumėte įverti virveles.

Papuošimus kepkite orkaitėje, 250 laipsnių temperatūroje, apie 2 valandas. Kai tik jie atvėsta, jau yra paruošti. Užverkite virveles arba kaspinus ir kabinkite ant eglutės.

Tvarus-Kalėdų-dekoras_2.jpg

Susikurkite Kalėdų pažibą

Kokios gi šventės be Kalėdų žvaigždės? Pasigaminkite jas ypač paprastai: panaudokite seną suglamžytą knygą arba popierių, kuriame buvo susuktos kurjerio atvežtos šventinės dovanos. Taip pat reikės klijų, žirklių bei virvelės.

Tokių žvaigždžių gamyba išties lengva, o tetrunka vos penkias minutes. Susiraskite instrukciją internete, pasikvieskite į kalėdines dirbtuves artimuosius ir turėsite tikrą šventinio namų dekoro pažibą, kuri džiugins tvarumu, originalumu bei puošnumu.

Tvarus-Kalėdų-dekoras_1.jpg

Nepamirškite dekoro klasikos

Išdžiovintos apelsinų skiltelės jau tapo Kalėdų dekoro klasika. Jos ir atrodo puikiai, ir namams suteikia malonų vasaros kvapą. Kaip šį papuošimą pagaminti?

Supjaustykite apelsiną arba bet kurį kitą sezoninį citrusinį vaisių tolygiais griežinėliais, sudėkite juos ant kepimo skardos ir palikite išdžiūti orkaitėje. Nustatykite apie 90 laipsnių temperatūrą, kaitinkite 2–4 valandas, kas 30 minučių apverskite. Taip apelsinų griežinėliai nesudegs.

Tada perverkite papuošimus virvele bei pakabinkite ant eglutės. Galite pasigaminti ir girliandas, kurios kabės nuo lubų. Pažadame – namai kvepės ir bus kupini šventinės nuotaikos.