• Idėjų kambarys
  • 2023-05-10
  • 598 peržiūros

Ant populiarumo bangos – Balio įkvėptas interjeras: kodėl jis šiandien toks madingas?

Šiandien žiema daugeliui išliko tik slogiu prisiminimu, kurį dabar praskaidrina įspūdžiai iš šiuo laikotarpiu aplankytos Balio salos. Ją pastaruoju metu tiesiog įsimylėjo Lietuvos ir viso pasaulio keliautojai, kurių namus puošia ne tik iš ten parsivežtos lauktuvės, bet ir balietiškas interjeras. Kuo šis asmeninės erdvės puošimo stilius yra toks ypatingas, kodėl tapo madingu ir kokios detalės leidžia kiekvieną dieną mėgautis Balio salos žavesiu? Visa tai sužinosite perskaitę balietiško interjero unikalumo apžvalgą.

Rojus namuose

Jei norite savo namams suteikti tikro rojaus dvelksmo, pasidairykite po modernaus balietiško interjero dizaino pasaulį. O jame jungiasi tai, ką jau pamėgo šiuolaikinių namų kūrėjai.

Balietiškas interjeras asmeninei erdvei suteikia išskirtines atogrąžų Balio detales, papildomas natūraliomis medžiagomis, gamtos spalvomis ir minimalistine šiuolaikine estetika. Todėl perkelkite visą salos grožį į savo namus – pasidairykite bambuko baldų, natūralių pluoštų ir tvarių tekstūrų.

AdobeStock_404601171.jpg

Pradininkas – Indonezijos architektas

Balietiško interjero dizaino pradžia vadinamas XX a. dešimtojo dešimtmečio startas, kai nauja architektų ir dizainerių banga pradėjo eksperimentuoti su tradicine salos architektūra ir jos elementais. Šiai naujai kūrėjų kartai nemažos įtakos turėjo indoneziečių architekto Made Wijaya darbai. Jie lėmė tradicinės Balio kultūros ir estetikos panaudojimo šiuolaikinėje architektūroje ir dizaine populiarumą.

AdobeStock_584977994.jpg

Nuo tada balietiško interjero dizaino mada ėmė sparčiai plisti. Vis daugiau namų šeimininkų, o kartu ir verslo atstovų nori sukurti unikalią salos atmosferą primenančias erdves. Todėl šiandien toks interjero dizainas yra vienas populiariausių stilių Indonezijoje, o jo įtaka pastebima visame pasaulyje.

AdobeStock_587219920.jpg

Galioja esminės taisyklės

Norėdami savo namams suteikti balietiško grožio, turėtumėte nepamiršti keleto pagrindinių taisyklių. O pirmoji jų – tradicinės Balio architektūros ir dizaino supratimo svarba. Tai suteikia esminį pagrindą, nuo kurio atsispiriama kuriant unikalią balietišką erdvę.

Antroji taisyklė drąsina maišyti senus tradicinius ir naujus elementus. Mat autentiškuose Balio salos gyventojų namuose dažnai naudojami šiuolaikiniai patogumai, tačiau išlaikomas kultūrinis paveldas. Todėl čia svarbiausia – pusiausvyra. Sėkmingai atkartotas balietiškas interjero dizainas rodo, kad pasiektas skirtingų elementų harmonijos jausmas.

AdobeStock_576608111.jpg

Priežasčių įsimylėti – daugybė

Tad kas gi lemia tokį didžiulį balietiško interjero dizaino populiarumą? Tam yra daugybė priežasčių. Viena jų – akivaizdus grožis. Balietiškas dizainas yra toks estetiškas, kad jam abejingų beveik nelieka. Sudėtingi raižiniai, sodrūs medžio atspalviai ir puošnūs natūralūs audiniai sukuria stulbinančią vizualinę estetiką.

Tačiau šis populiarus dizaino stilius yra vertinamas ne tik dėl to. Balio įkvėptas interjeras kartu garsėja funkcionalumu ir patogumu. Tipiškų salos gyventojų namų išplanavimas suprojektuotas taip, kad būtų galima sklandžiai pereiti iš vienos erdvės į kitą. Tai sukuria atviro ir erdvaus interjero įspūdį. Savo ruožtu baldai šiuose namuose dažnai išdėstomi strateginėse vietose, kad būtų maksimaliai išnaudota erdvė bei sukuriamas komforto jausmas.

Galų gale, naudojant natūralias medžiagas, tokias kaip medis, akmuo ir rotango mediena, baliečių namuose sukuriama šilta bei jauki atmosfera. Tai – balietiško interjero ypatumai, kurie vis labiau žavi interjero kūrėjus Lietuvoje ir visame pasaulyje.