• Idėjų kambarys
  • 2023-01-03
  • 1050 peržiūros

2023-ųjų interjero dizaino tendencijos: kas bus madinga šiemet?

2022-ieji buvo iššūkių metai. Todėl atsvarą jiems, prasidėjus Naujiesiems, namuose užtikrins pusiausvyra, ramybė bei paprastumas. Tokios pagrindinės kryptis, prognozuoja ekspertai, ir atsispindės interjero dizaine, kurio tendencijos 2023-aisiais bus sutelktos į balansą bei komfortą asmeninėje erdvėje. Taigi pažvelkime į šiųmetines namų dekoro madas.

Natūralumas, elegancija, minimalizmas

Tvarumas interjero dizaine pastaruoju metu tvirtai laikosi populiarumo viršūnėje. Jį anksčiau diktavo gamtą lydintys iššūkiai, o dabar – ir politinis, energetinis, ekonominis nestabilumas. Todėl tvarus interjero dizainas ir toliau išlieka madingas, nes būtent namuose norisi gyventi atsakingiau, sąmoningiau, stabiliau.

Taigi asmeninėje erdvėje ekspertai žada harmoniją su gamtos pasauliu. Ji bus kuriama elegantiškai, eklektiškai, minimalistiškai. Sintetines medžiagas keis organinės, natūralios tekstūros, kurios interjerui suteikia ramybės. O jei namus puošite nendrėmis, rinksitės medžio atspalvius, mango medieną ar ąžuolą, su stiliumi šiemet neprasilenksite.

Taip pat populiaru bus interjere derinti vilną, medvilnę, bambuką, kamštines medžiagas. Jos – madingiausias šiųmetinis pasirinkimas baldams, tekstilei, detalėms.

2023-dekoras_5-2.jpg

Holistinio dizaino principai

Pandemija padiktavo ryškų interjero dizaino pokytį. Jo esmė – balansas tarp emocinės ir fizinės gerovės namuose. Ši visapusiškai naudingos asmeninės erdvės kūrimo patirtis pasiteisino pandeminiu laikotarpiu ir vis dar išliks madinga šiemet. 

Todėl 2023-aisiais bus populiaru namuose siekti laimės, sveikatos ir produktyvumo balanso. Toks holistiniu vadinamas interjero dizainas turi daug sudedamųjų. Pavyzdžiui, kuriant jį, atsižvelgiama, kaip spalvos lemia nuotaiką, koks apšvietimas gerina produktyvumą.

Taigi, pažymi ekspertai, norą gilintis į ryšį tarp namų ir jų gyventojų sveikatos bei laimės 2023-aisiais atspindės kone visi interjero dizaino sprendimai.

2023-dekoras_3.jpg

Sodrūs atspalviai

Kalbant apie spalvas, 2023-aisiais dominuos sodriai raudona, ruda ir žalia. Pastarosios vadinamos šiųmetėmis favoritėmis, kurios ne tik pritrauks sėkmę, bet ir visą aplinkinių dėmesį į jomis papuoštą interjerą.

Visgi daugiausia simpatijų sulauks raudona spalva. Interjero dizaineriai jau dabar ją renkasi kurdami madingus namus, o ypač išskiriamas aviečių rausvumas (angl. Raspberry Blush). Šis atspalvis tiesiog veržte įsiveržė į populiariausiųjų viršūnę. Todėl ekspertai siūlo pastarąjį rinktis drąsiai, eksperimentuoti ir atrasti savąjį unikalų stilių.

2023-dekoras_1.jpg

Namai – oazės

Pandemija padiktavo dar vieną namų interjero kūrimo kryptį. Tai namai, kuriuose visada yra atostogos, o asmeninė erdvė teikia poilsį, malonumą, komfortą. Ši tendencija išliks madinga ir šiemet.

Todėl, pasak ekspertų, interjeruose bus atsisakoma baltos ar tik vienos pasirinktos spalvos, kuri dominuoja visuose namuose. Vietoje to čia vyraus tarpusavyje derantys atspalviai, suteikiantys ramybės ir poilsio.

Taipogi, į madą grįžta iš įvairių kelionių parsivežti interjero dekoro elementai. Juk keliauti vėl galime laisvai, dėl to ir namus norėsis puošti šiais sugrįžusios laisvės artefaktais.