• Idėjų kambarys
  • 2023-10-20
  • 591 peržiūros

Mažieji sukūrė netvarką svetainėje? Interjero detalės, padėsiančios tai išspręsti

Kūrybiška netvarka, visur išmėtyti žaislai ir skambantis vaikų juokas. Taip dažnai atrodo mažuosius auginančių šeimų svetainė. Tačiau į ją staiga prireikus priimti netikėtai užsukusius svečius, tėvams tenka mobilizuotis bei kuo greičiau susitvarkyti. Kaip tai padaryti be vargo? Atsakymas paprastas – pasinaudoti praktiškais interjero sprendimais, kurie ne tik leidžia nugalėti netvarką, bet ir puošia namus.

Sumanu ir tvaru

Kompaktiškas staliukas, atliekantis ne tik savo pagrindinę funkciją, bet ir turintis daiktų saugyklą. Stilinga kojų kėdutė, ant kurios galima ištiesti pėdas, o prireikus – viduje paslėpti netvarką. Tai – tik dalis šiandien vis labiau populiarėjančių transformuojamų baldų pavyzdžių.

Prie jų galima priskirti ir jau įprastus pufus ar daugelio turimas sofas su daiktadėžėmis. Transformuojamus baldus dizaineriai sukūrė ieškodami sprendimo mažoms erdvėms. Tačiau jie dabar ne tik taupo vietą. Šie baldai kuria stilingus, žaismingus ir daugiafunkcinius namus.

Kartu tai – labai tvarus pasirinkimas. Transformuojamų baldų įsigijimas leidžia mažinti neigiamą poveikį aplinkai. Juos pirkdami, padedame išsaugoti medžius ir kitus gamtos išteklius. Todėl daugiafunkciniai baldai, kuriuos naudojame kaip kėdę, lovą ar daiktadėžę, užtikrina sumanesnį, tvaresnį ir atsakingesnį vartojimą.

Tvarka – akimirksniu

Be visų privalumų, transformuojami baldai puikiai gali būti pritaikomi ir vaikų daiktams sudėti. Daugiafunkciai staliukai, sofos su daiktadėžėmis ar pufai greitai, patogiai ir lengvai paslėps pliušinius gyvūnus, spalvinimo knygeles, po svetainę išmėtytas konstruktoriaus dalis.

Jų laikymui galima panaudoti ir jau klasikinius sprendimus. Tai – stilingi pinti krepšiai ar prie namų interjero priderintos daiktadėžės. Sudėkite jas ant lentynų, į atviras komodos erdves, laikykite po stalu šalia kėdžių. Taip šiuos svetaines organizavimo pagalbinius prireikus pasieksite greitai, o, pripildę vaikų daiktų, išsaugosite interjero harmoniją bei estetiką.  

Norėdami tai išlaikyti asmeninėje erdvėje, spalvotiems ir margiems vaikų žaislams rinkitės dėžes, kurių spalvinė gama derėtų prie bendro namų stiliaus. Tuomet mažųjų daiktai, apsilankius netikėtiems svečiams, bus sumaniai paslėpti svetainėje, dar prieš kelias akimirkas atrodžiusioje tarsi žaidimų kambarys.

(Ne)įmanoma misija

Galime pripažinti – tvarkytis patinka tik nedaugeliui. O namų ruoša sudominti vaikus yra kone neįmanoma misija. Tačiau gali būti ir kitaip. Jei norite, kad netikėtų svečių apsilankymas namuose nesukeltų streso, tvarkymąsi paverskite žaidimu.

Įtraukite į jį vaikus, sugalvokite užduotis, prizus ir daiktų organizavimas taps pramoga visai šeimai. Išmokę tvarkytis, vaikai lavins savarankiškumo ir planavimo įgūdžius, bus atsakingesni ir labiau pasitikės savimi. Šie žaidimai taip pat sustiprins šeimos ryšius bei sumažins stresą.

Todėl mokykite vaikus tvarkos, žaiskite ir treniruokitės. Kai mažieji bus pasiruošę pačioms netikėčiausioms situacijoms, neplanuotai į namus užsukusius svečius priims ne kaip iššūkį, o pramogą.