• Idėjų kambarys
  • 2023-08-30
  • 1252 peržiūros

Tinklaraščio „Namie geriausia“ autorė B. Dikevičė – apie karščiausias tendencijas interjeruose rudenį

Natūralios medžiagos, lietuviškos gamtos ar kelionių į Balio salą įkvėptos detalės, aptakios formos ir žemės tonai. Tokios interjero dizaino tendencijos, sako „Instagramo“ paskyros „Namie geriausia“ autorė Brigita Dikevičė, bus madingos šį 2023-ųjų rudens sezoną. Norintys kurti stilingą ir madingą asmeninę erdvę, turėtų pasidairyti tvarių sprendimų – molio tinko, „Japandi“ inspiracijų ar net iš miške rasto kelmo pasigaminti originalų kavos staliuką. Visa tai, pastebi interjero dizainerė, namams suteiks netikėto unikalumo, kuris atėjusį rudenį pratęs visą vasaros padovanotą žavesį.

Gražu, kas natūralu

Pasibaigusi pandemija tapo namų ir juose gyvenančių žmonių išsiilgtos laisvės išsiveržimu. Interjero dizainas sužibėjo ryškiomis bei blizgančiomis spalvomis, išraiškingomis detalėmis ir ekspresija. Tačiau dabar, pastebi B. Dikevičė, namuose vėl norisi ramybės, poilsio bei harmonijos.

7.jpg

„Dėl šios priežasties interjero dizainas vėl tampa žemiškesnis, natūralesnis, įkvėptas gamtos. Jame vyrauja prigesinti tonai, žemės spalvos, o blizgesys jau nebemadingas. Namuose grįžtame prie paprastumo, minimalizmo, ir standartinė prabanga jau nustumiama į antrą planą. Taigi interjere šį rudenį bus madinga viskas, kas natūralu, tvaru, atkeliavo iš atostogų Azijoje ar lietuvišką pajūrį bei miškus. Jei tai atrodo patrauklu, apdailai rinkitės medieną, akmenį, molį. Pastarasis šiuo metu ypač ant bangos“, – kalba interjero dizainerė.

5.jpg

Jos teigimu, rudens interjero madas galima būtų pavadinti vasaros tąsa. Todėl įkvėpimas, kilęs iš gamtos ar jūros, dabar galėtų tapti stilingų ir jaukių namų pagrindiniu akcentu. „Norint jį atspindėti, patarčiau rinktis tokio pobūdžio audinius, apdailos medžiagas, interjero detales. Vienuose namuose mačiau, kaip šeimininkai, miške radę patinkantį kelmą, pasigamino kavos staliuką. Šis naujas baldas atrodo išties unikaliai, o sukurtas buvo tiesiog pasitelkus kūrybiškumą bei vaizduotę“, – šypsosi interjero dizaino studijos „Namie geriausia“ įkūrėja.

Siūlo sumanų sprendimą

Paklausta, kokių pagrindinių pokyčių imtis norint sukurti jaukius, stilingus bei patogius namus ir kaip tai padaryti kuo lengviau, B. Dikevičė turi paprastą patarimą. Anot jos, visos karščiausios tendencijos pasižymi viena svarbia savybe – laikinumu. Todėl, interjero dizainerės teigimu, klausytis visada verta savo norų bei širdies.

„Praktika rodo – tendencijos ir mados ateina ir praeina. Vieną sezoną madinga gali būti vienokia spalva, kitą – kitokia. Galbūt tai suteikia interjerui išskirtinumo, gal tą akimirką pataikome į dešimtuką, tačiau viskas vėliau ima ir netikėtai pasensta. Todėl mano patarimas – namus kurkite taip, kaip labiausiai patinka jums. Susitelkite į buvimo juose džiaugsmą, supraskite, kokios detalės suteikia didžiausią jaukumą bei harmoniją. Tada ir atrasite raktą į laimę“, – pataria tinklaraštininkė.

9.jpg

Ji sutinka – šis būdas kurti namus gali pasirodyti sudėtingas, pareikalauti nemažai laiko. Tačiau, priduria B. Dikevičė, pastangos atneša puikius rezultatus. „Aš visada kviečiu pasidaryti namų darbus. Įsigilinti į savo erdvę, pastebėti, kas joje labiausiai patinka ar nepatinka. Atlikus analizę, galima suprasti, ko norite, kaip to pasiekti, ką pakeisti ir kur link judėti. Juk nebūtina skubėti pirkti naujų brangių baldų ar imtis generalinio būsto remonto. Kartais užtenka persidažyti sienas, pasikeisti užuolaidas ir namai taps kitokie. Pabandykite“, – kviečia B. Dikevičė.