• Idėjų kambarys
  • 2023-06-08
  • 762 peržiūros

Pavasaris baigėsi, bet tik ne vonioje: kodėl verta rinktis spalvotą šios erdvės santechniką ir keramiką?

Įprasta, kad tradicinėse voniose vyrauja gana konservatyvus interjeras – šviesus, baltas, pastelinių arba tamsesnių spalvų. Tačiau šiemet viena ryškiausių šios erdvės įrengimo tendencijų – spalvota santechnika ir keramika – tiesiog veržte įsiveržė į madingus namus. Kodėl taip nutiko ir kokias spalvas čia verta rinktis? Sužinokite bei tarkite „sudie“ nuoboduliui vonioje.

Balta madinga vakar

Daugybę metų balta spalva tiesiog dominavo vonios kambaryje. O tai – visiškai nenuostabu. Ji mums primena švarą, estetiką bei higieną ir tai yra šios erdvės esmė. Todėl baltos spalvos įprastai būdavo kone kiekviena vonios detalė: pradedant plytelėmis ir baigiant dušo padėklais.

Tačiau vėliau gamintojai pradėjo žvelgti drąsiau. Rinkoje ėmė rastis tamsios spalvos, o juodos vonios ar unitazai ilgai laikėsi populiarių mados tendencijų viršūnėje. Taip buvo iki šiandien.

Dabar į vonias atkeliauja ryškios spalvos. Tačiau jos madingos ne tik renkantis plyteles ar apdailos detales. Ryškiaspalvės tekstūros ir unikalios formos tampa prioritetu galvojant apie vonią, praustuvą, netgi – unitazą. Tai, žinoma, aktualu tiems, kuriems balta jau reiškia vakarykštę dieną.

Priežastys – dvejopos

Kodėl ryškiaspalvė vonios keramika ir santechnika 2023-aisiais tapo tokia populiaria interjero mados tendencija? Atsakymas – dvejopas.

Viena vertus, pastaraisiais metais pasaulį lydėjo ir vis dar lydi nuožmūs iššūkiai. Tačiau žmonės jau pavargo būti uždaryti namuose, bijoti bei nerimauti. Todėl pasitikdami 2023-uosius, daugelis į šiuos metus žiūrėjo su viltimi ir džiugesiu. O tokias žmonių nuotaikas stengėsi atspindėti ir mada. Taigi ryškios spalvos tapo tokio taip laukiamo pozityvumo išraiška. Ir vonia – ne išimtis.

AdobeStock_583589246.jpeg

Iš kitos pusės, spalvingo interjero išpopuliarėjimui nemažos įtakos turėjo pati šios erdvės prigimtis. Juk vonia yra vieta, kuri turi teikti geras emocijas, energiją ar poilsį. O ryškios spalvos tai puikiai įkvepia. Tinkamai jas parinkus, galima ir pasikrauti pozityvumo, ir subalansuoti savo emocinę sveikatą.

Kiek spalvų, tiek nuotaikų

Dėl jau minėtų priežasčių vonios kambaryje šiandien pastebimos kelios populiariausios spalvos. Viena jų – žalia. Ši spalva mums asocijuojasi su gamta, žalumu ir gyvybe. Todėl ji teikia ramybę, poilsį, harmoniją. Žinoma, dabar populiari ryški neoninė žalia gali gerokai pakelti ūpą ryte. Tačiau švelnesni jos atspalviai sukurs tikrą ramybės oazę vonioje.

AdobeStock_600535180.jpeg

Čia populiari ir geltona. Tai – tikras energijos, geros nuotaikos ir pozityvumo šaltinis. Geltona vadinama saulės spalva, taigi ji suteiks natūralaus džiaugsmo, o tinkamai suderinta – ir estetinio grožio.

Tačiau vonioje vyrauja ne tik tokie itin ryškūs atspalviai. Pasak žinomiausių pasaulio interjero dizainerių, 2023-aisiais šioje erdvėje populiarios ir modernios mėlynos bei jau minėtos šviesiai žalios deriniai, papildomi šiltesnėmis neutraliomis spalvomis.

Tuo metu gilus prabangios žalios koloritas gali suteikti norimos elegancijos mažesniems vonios kambariams. Savo ruožtu oranžinė stebina gyvybe ir potencialu net paprastai erdvei suteikti akį traukiančio įvaizdžio. Nors tai – drąsus pasirinkimas, ši spalva puikiai dera su prislopintais, gamtą primenančiais atspalviais. Todėl ryški oranžinė kartu su kremine ir alyvuogių žalia arba balta tikrai sušvelnins vonios interjero intensyvumą.

AdobeStock_594400339.jpeg

Tą patį galima pasakyti apie rudos atspalvius. Jie turi daug privalumų, nors ir nėra populiarus vonios santechnikos ar keramikos pasirinkimas. Tačiau šioje erdvėje norėdami turėti asmeninį SPA, kuriame galėtumėte atsipalaiduoti kiekvieną dieną, rinkitės rudą. Ji voniai suteikia ramią, žemišką nuotaiką.