• Idėjų kambarys
  • 2023-02-08
  • 2020 peržiūros

2023-ųjų vonios kambario interjero tendencijos: kas madinga šiemet?

Vonios kambarys – tikra namų šventovė. Tai ramybės, privatumo, poilsio erdvė, kuriai dažnai keliami ne tik praktiškumo ar patogumo, bet ir aukšti estetikos standartai. Todėl vonios kambario interjeras – ypatingai svarbus daugeliui. Kokios jo tendencijos madingiausios 2023-aisiais?

Sudie nuoboduliui!

Kiekvienas vonios kambarys turi daugybę būtinųjų komponentų – santechnika, baldai, buitinė įranga. Tačiau plytelės neretai yra tas atspirties taškas, nuo kurio prasideda visas erdvės kūrimas.

Todėl dizaineriai klausia – kodėl jos turi būti tik baltos? Mat šios spalvos plytelių era 2023-aisiais jau baigiasi. Šiandien į vonios kambarį žengia ryškūs akcentai, atskleidžiantys šeimininkų charakterį bei asmenybes.

Ryškumas, o ne vien balti atspalviai, tampa pagrindiniu šios zonos akcentu, kurdami unikalumą, pozityvumą, vonios kambariui suteikdami ir erdvės įspūdį. Todėl naudokite drąsių raštų plyteles, mėgaukitės žaismingumu ir įdomiomis, netradicinėmis tekstūromis.

Vonios-dizainas-2023_1.jpg

Spalvos, spalvos ir darkart – spalvos

Atsisveikinę su jau nebemadingomis plytelėmis, tarkite sudie ir baltoms kriauklėms. Jei norite madingo interjero, 2023-aisiais įsileiskite kuo daugiau spalvų į vonios kambarį.

O čia sugrįžta spalvotos kriauklės. Tai – ryški tendencija, šiandien matoma stilinguose vonios kambariuose. Netradicinės, ryškių spalvų praustuvės dabar naudojamos maksimalistiniuose interjeruose.  

Jos – puikus pasirinkimas mažesnėms erdvėms, nes tampa pagrindiniu pastarųjų akcentu, sutelkdamos visą dėmesį į vonios kambario centrą. Todėl spalvingą kriauklę dizaineriai siūlo derinti su drąsiais sienų dažais, kurie suteiks dar daugiau dramos.

Vonios-dizainas-2023_3.jpg

Įsileiskite natūralumą

2023-ieji vadinami tikrais pokyčių metais. Todėl interjero dizaineriai pastebi – vonios kambaryje jau nebemadingos sintetinės medžiagos. Jas keičia natūralumas. Šiltas, jaukus interjeras, medžio akcentai.

Taip pat – šlifuotas akmuo, rankų darbo plytelės. Pavyzdžiui, vonios kambaryje įrengus akmens masės kriauklę, iškart sukursite išskirtinį ir šiuo metu labai madingą interjerą.

Tuomet sienoms naudokite natūralų medį ir turėsite tokį vonios kambarį, kuris privers aiktelėti net profesionaliausius dizainerius.

Vonios-dizainas-2023_6.jpg

Namų SPA

Laisvai pastatomos, pagal individualius užsakymus pagamintos vonios jau madingos ne vienerius metus. Todėl daugelis dizainerių prognozuoja – ši tendencija išliks ir artimiausioje ateityje.

Jos jau tapo pagrindiniu vonios kambario akcentu, kuriančiu ne tik unikalų interjerą, bet ir pridėtinę vertę namams. Dizaineriai tik siūlo pridėti aukso spalvos detales. Taip sukursite tikro asmeninio SPA įspūdį.  

Populiarėjantis didelių vonių pasirinkimas kartu rodo – savęs priežiūrai skiriame vis daugiau dėmesio. Taigi, akivaizdu – nėra geresnio jausmo, kaip pasilepinti šiuo malonumu po sunkios darbo dienos ar ilgą bei tingų savaitgalį.